„Tohle těsto je docela snadné. Já osobně je připravuji jenom z mouky a vajec, a to v poměru na 100 g mouky jedno vajíčko,“ říká Tomáš Babinec. „Někdo přidává trochu oleje, ale když je těsto sušší, stačí do něj vmíchat jenom pár kapek vody.“
2
Příprava je snadná. Do elektrického hnětače vložte všechny suroviny a vypracujte těsto. Můžete je ale docela dobře uhníst i ručně: na pracovní desku udělejte hromádku mouky, do ní vyklepněte vajíčka a pak pečlivě zpracovávejte asi 10 minut, aby vzniklo hladké, nelepivé a pružné těsto. Mělo by mít takovou konzistenci, že když do něj dloubnete prstem, důlek se pomaličku vyrovná zpátky.
3
Těsto vyválejte na pomoučněném válu na asi 2mm plát. Tvaroh nastrouhejte a rozmíchejte se žloutkem, cukrem, vnitřkem lusku a citronovou kůrou. Rozdělte na těsto, přikryjte druhým plátem a rádýlkem nebo nožem nakrájejte na čtverce. Okraje přimáčkněte vidličkou. Zavařte do vroucí mírně osolené vody a po 5 minutách je sceďte. Na pánvi na oříšku másla zkaramelizujte lžičku cukru a pak přidejte strouhanku. Opražte dozlatova, ravioli rozdělte na talíře, posypte je strouhankou a polijte zbytkem rozpuštěného másla.