• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Tvarohové ravioli se strouhankou
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohové ravioli se strouhankou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohové ravioli se strouhankou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Těsto:
    • 400
      g hladká mouka
    • 4
      ks vejce
    • 1
      ks těsto
    • 100
      g tvrdý tvaroh
    • 1
      ks žloutek
    • cukr krupice podle chuti
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 0,50
      lžička citronová kůra nastrouhaná
    • sůl
    • 4
      lžíce strouhanka
    • 2
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

1
„Tohle těsto je docela snadné. Já osobně je připravuji jenom z mouky a vajec, a to v poměru na 100 g mouky jedno vajíčko,“ říká Tomáš Babinec. „Někdo přidává trochu oleje, ale když je těsto sušší, stačí do něj vmíchat jenom pár kapek vody.“
2
Příprava je snadná. Do elektrického hnětače vložte všechny suroviny a vypracujte těsto. Můžete je ale docela dobře uhníst i ručně: na pracovní desku udělejte hromádku mouky, do ní vyklepněte vajíčka a pak pečlivě zpracovávejte asi 10 minut, aby vzniklo hladké, nelepivé a pružné těsto. Mělo by mít takovou konzistenci, že když do něj dloubnete prstem, důlek se pomaličku vyrovná zpátky.
3
Těsto vyválejte na pomoučněném válu na asi 2mm plát. Tvaroh nastrouhejte a rozmíchejte se žloutkem, cukrem, vnitřkem lusku a citronovou kůrou. Rozdělte na těsto, přikryjte druhým plátem a rádýlkem nebo nožem nakrájejte na čtverce. Okraje přimáčkněte vidličkou. Zavařte do vroucí mírně osolené vody a po 5 minutách je sceďte. Na pánvi na oříšku másla zkaramelizujte lžičku cukru a pak přidejte strouhanku. Opražte dozlatova, ravioli rozdělte na talíře, posypte je strouhankou a polijte zbytkem rozpuštěného másla.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové knedlíky se strouhankou

Bramborové knedlíky se strouhankou

Zapečené fazolky se strouhankou

Zapečené fazolky se strouhankou

Kokosky se strouhankou

Kokosky se strouhankou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Těstoviny & rizota
Pokrmy Sladké Z těstovin Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Hladká mouka Máslo Strouhanka Sůl Těsto Tvrdý tvaroh Vanilkový lusk Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kokosová očka

Kokosová očka

Katův šleh (drůbeží)

Katův šleh (drůbeží)

Sladké zapečené těstoviny s tvarohem

Sladké zapečené těstoviny s tvarohem

Těstoviny s brokolicí raz dva

Těstoviny s brokolicí raz dva

Řezy Margot

Řezy Margot

Nejlehčí pečené kuře a brambory

Nejlehčí pečené kuře a brambory

Dušená kari z dýně v mletém mase

Dušená kari z dýně v mletém mase

Babičky škvarkoví šneci

Babičky škvarkoví šneci

Pudinkové pokušení

Pudinkové pokušení

Doporučujeme

40 minut
Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

295
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
51
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
40
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…
23
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…
23
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů, kterými ohromíte i babičku
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů,…
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
AHA.cz Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Barťáka milovaly i zahraniční celebrity. Prohlédněte si 10 fotek, které to dokazují

Barťáka milovaly i zahraniční celebrity. Prohlédněte si 10 fotek, které to dokazují

Ženy.cz Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Blesk.cz ŽIVĚ: Zahájení MFFKV poprvé bez Bartošky (†78)! Kdo na něj zavzpomíná na červeném koberci?

ŽIVĚ: Zahájení MFFKV poprvé bez Bartošky (†78)! Kdo na něj zavzpomíná na červeném koberci?

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy 10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

Další doporučené recepty:

Tvarohové palačinky s čokoládou
Tvarohové palačinky s čokoládou
Tvarohové placičky
Tvarohové placičky
Tvarohové placky
Tvarohové placky
Tvarohové rohlíčky II.
Tvarohové rohlíčky II.
Tvarohové řezy
Tvarohové řezy
Tvarohové řezy á la Klaus neboli Klausák
Tvarohové řezy á la Klaus neboli Klausák
  • Recepty.cz
  • Tvarohové ravioli se strouhankou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact