Mouku smícháme s práškem do pečiva, prosijeme a osolíme .Přidáme měkký tvaroh a na kousky pokrájený tuk a vypracujeme vláčné těsto. Těsto vyválíme na plát 4 mm a rádýlkem pokrájíme malé čtverečky. Přeneseme je na tukem vymazaný plech a upečeme dozlatova. Ještě horké polštářky obalíme v cukru.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Olga .
|20. 11. 2008 13:07
Čas i nervy ušetříte, když plát těsta rádlujete až na plechu ( podle Haničky a Jany), funguje to spolehlivě - kousky se neslepí :-)
Vlaďka Daranská
|20. 11. 2008 11:26
Bezvadné těsto,vyhovuje na 1...Plnila jsem jablkovými povidly,zamotala do ruliček a výsledek...no bezva :-) Takže známkuji jedničkou :)
Marta Dočekalová
|12. 11. 2008 09:06
Z ohoto těsta se dělají šátečky plněné povidlím nebo vařeným mákem.Po upečení se obalují v cukru.
Miroslava Severová
|10. 11. 2008 12:33
A když tyto čtverečky ještě před upečením posolíte a pokmínujete, případně možno posypat mákem, různými semínky a nebo strouh. sýrem, vznikne po upečení moc dobré pečivo k vínu, pivu nebo jen tak ...