Do mísy dáme tvaroh, vanilkový cukr, podle chuti přisladíme moučkovým cukrem (někdy bývá tvaroh kyselejší, a proto je třeba přidat více cukru), mléko, citronovou kůru a utřeme vařečkou nebo našleháme elektrickými metlami dohladka. V hrnku rozkvedláme mléko, vejce, sůl a potom za stálého míchání přisypáváme mouku, až vznikne řídké těsto.
2
Pánev zahřejeme, vymastíme a nalijeme na ni trochu těsta, palačinky mají být tenké jako papír. Pečeme po obou stranách dozlatova a hotové palačinky udržujeme teplé. Čokoládu rozlámeme na kousky, vložíme do hrnku, přidáme lžíci vody a ve vodní lázni rozpustíme. Mandarinky oloupeme a rozdělíme na dílky.
3
Tvarohovou směsí naplníme mikrotenový sáček s ustřihnutým růžkem. Na okraj každé palačinky nastříkáme trochu tvarohu, stočíme je, polijeme čokoládou, posypeme kokosem a ozdobíme mandarinkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
míša
|4. 10. 2016 16:20
co takhle veganske podle oka mleko rostline a hl .mouka a prasek do peciva s vinnym kamenem a sul a malinko cukru jsou super a krasne se delaj <3
machtí
|20. 11. 2015 00:41
Hm, lidi nevím proč se tolik bojíte tuku, tloustne se po škrobech a ty jsou dneska hlavně v těch netučných výrobcích, dokonce i v jogurtu. Nějaký omezený množství tuku člověk potřebuje, některé vitamíny se v ničem jiném nerozpouští. Ani to "jedovaté" sladké tolik nevadí, když si člověk po jídle vyčistí zuby. Největší sajrat na přibírání na váze je modifikovaný škrob. doma udělané palačinky mohou být klidně i mastnější, je to chutné a neškodí.
Marťa
|17. 5. 2014 22:20
Ja delam hrnkove palacinky kolik hrnku mleka tolik hrnku hladke 8-) mouky,1 vejce ,kousek masla ceskeho,vanilkovy cukr.testo ma byt ridsi.toto jsou nej nej nej palacinky.
Sisi
|31. 7. 2013 20:43
Vím že reakci na tento komentář si nepřečtete ale nevadí. Myslím si že je zbytečné psát pro kolik lidí to je, protože když použijete malou pánev může to být třeba 30 palačinek, nebo když použijete vetší tak 18 palačinek. Taky záleží na tom kolik těsta na pánev nalijete, takže je zbytečné odpovídat přesným číslem.
kisel
|31. 3. 2013 14:59
http://visitors2cash.com/ref.php?refId=106748
for more information
Přidejte recept i na tyto stránky a soutěžte o nový iPad mini :)
http://www.soutezplus.cz/s/uMaWTQdh/
Ivona
|16. 5. 2012 11:43
Také těsto na palačinky u nás amolety nevážím, smažím je už od 15 let, na základní škole jsme měli hodiny vaření a byl to můj první úspěšný recept, ráda na to vaření vzpomínám :-) .
U nás je nejoblíbenější jem pocukrovat moučkovým cukrem a k tomu rozmačkané čerstve jahody s cukrem a smetanou, ale nepohrdneme i jinou náplní. 8-)
Markéta
|9. 5. 2012 10:33
my palačinky plníme Bobíkeem nebo Pribiňákem a broskvemi (lepší jsou přezrálé čerstvé, ale nepoohrnem ani kompotovanými :-)
Ruda
|30. 12. 2011 00:38
Nic nevážím, vše přiměřeně a že je dělám jen 2x do roka jsou mňamkový. Odnaučte se konečně vážit :-P
Jaris
|19. 11. 2011 10:55
Dělám palačinky : 350 hrubá mouka, něco více než 1/2 litru mléka, špetla soli, 3vejce, 0,5 scl rumu, nechat odstát 1/2 hodiny a pak tenké mňamozní na sladko, slano je to jedno. Postřehy na rally.jt@email.cz :-)
Štěpka
|7. 10. 2010 10:11
A pro kolik lidí to je? :-)
Eva J.
|16. 5. 2009 20:42
Tak jsem zkusila ještě změnit poměr, dala jsem 600 ml mléka, 200 g mouky, jedno vajíčko, teflonku pouze lehce vymázla olejem na první palačinku a zbytek už šel krásně bez tuku. Palačinky se dobře rozlévaly, byly tenoučké a bez přebytečného tuku. S tvarohem, ovocem a kakaem nebo čokoládou výborné.
Eva J.
|17. 4. 2009 12:47
Tyto palačinky dělám běžně, jsou opravdu dobré, obejdou se i bez té čokolády :)
Pavlína Svitáková
|1. 2. 2009 13:22
Když muž viděl tu fotku,tak si přál k snídani tyto palačinky.Tak jsem je vyzkoušela.Jsou jemné a chutné.K části tvarohu jsem přidala zbytek pudinku a zozšlehala.Nedala jsem čokoládu,ale nutelu.Výtečné.