Tvaroh smícháme s vejci, solamylem a krupicí, ochutíme muškátem, solí, pepřem. Dvěmi lžícemi vykrajujeme větší noky (ve velikosti lžíce), které vaříme v osolené vodě při nízké teplotě asi 12 minut. Na lžíci oleje opražíme nakrájenou cibuli s česnekem, přidáme oloupaná a nakrájená rajčata a povaříme. Mouku smícháme s máslem a za stálého míchání omáčku zahustíme. Osolíme, opepříme, ochutíme paprikou. Krátce povaříme, odstavíme a přidáme sekanou bazalku. Do mísy vlejeme omáčku, vložíme noky, posypeme sýrom a pepřem. Každý si nabírá na talíř sám.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Airan Novakova
|6. 1. 2006 22:54
Tohle se mi zda vyborne po prece jen masitych svatkach:-)) Nevim jak je to u vas ostatnich, ale my se ted nejak intujitivne priklanime k postnich (bezmasich) jidel. Dekuji Terezce za recept