Rohlík pokrájíme na malé kostičky a dáme do mísy. Přidáme jogurt, promícháme. Přidáme změklé máslo s vanilkovým cukrem a solí, promícháme. Přidáme žloutky s tvarohem, promícháme. Přisypeme mouku a opět dobře promícháme. Těsto necháme krátce odstát, během tohoto kroku si dáme vařit hrnec s vodou. Nakonec do lepivého kyprého těsta vmícháme sníh z bílků.
Do hrnce s vroucí vodou házíme noky , které tvoříme tak, že polévkovou lžící nabíráme těsto z mísy a o hranu mísy ho tvarujeme na nok, který se podobá škubánku. Nebo mokrou rukou tvoříme z těsta knedlíčky, které též naházíme do vroucí vody.
3
Knedlíčků nebo noků bude cca 20 kusů. Po vyplavání ode dna je vaříme cca 4-5 minut, dle velikosti, vyzkoušíme jeden a podle něj děláme ostatní. Po uvaření scedíme, v míse pokapeme máslem nebo posypeme moučkovým cukrem a promícháme.
Podáváme na čerstvém ovoci, které jsme si předem mírně prosladili, aby pustilo trochu šťávy a doplníme smetanou dle chuti, zmrzlinou, tvarohem, skořicovým nebo moučkovým cukrem... Ovoce je též možné krátce provařit s cukrem, malým množstvím vody a troškou vanilkového pudinku na krémovější omáčku. Vše dle vlastní chuti.