• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tvarohové nočky s omáčkou ze špenátu a nivy
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohové nočky s omáčkou ze špenátu a nivy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohové nočky s omáčkou ze špenátu a nivy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na noky
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 250
      g měkký tvaroh libovolný obsah tuku
    • 4
      lžíce hrubá mouka nedá se přesně říci, podle hustoty tvarohu
  • Na omáčku
    • 2
      česnek 1-2
    • 0,25
      masox
    • 150
      g sýr niva
    • mléko
    • 250
      g špenát mražený - sekaný
    • 300
      ml šlehačka nebo 250 ml + 50 ml mléka
    • 0,50
      lžička oregáno oregano - nebo bazalka

Postup přípravy receptu

1
Z tvarohu slijeme přebytečnou vodu a smícháme s ostatními přísadami, mouku přidáváme opatrně po lžících za pilného hnětení, správně husté těsto lze tvarovat prsty a drží tvar. Trpělivější mohou tvarovat malé knedlíčky o průměru cca 2-3 cm, my línější vyválíme válečky o tloušťce 2 cm a krájíme je po cca 1 cm nožem, poté vložíme do osolené vroucí vody o objemu min. 2 l a vaříme za občasného míchnutí cca 8 minut. Hotové nočky plavou.
2
Na rozmrazený špenát nadrobíme masox a mícháme na středním ohni do vyvaření přebytečné vody, pak zalijeme šlehačkou, do které jsme předtím nastrouhali Nivu. Přidáme česnek a povaříme do rozpuštění Nivy. Pokud je omáčka příliš hustá, zředíme mlékem, po ukončení varu dáme oregáno (čerstvé či sušené).
3
Omáčku nalijeme na nočky a můžeme podávat, masomilní mohou do omáčky přidat osolená, opepřená a osmahnutá kuřecí prsa nakrájená na kostky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jemné tvarohové nočky s ovocnou omáčkou

Jemné tvarohové nočky s ovocnou…

Pangasius na listovém špenátu se smetanou

Pangasius na listovém špenátu se…

Vinná klobása ve špenátu

Vinná klobása ve špenátu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Michaela | 7. 2. 2012 15:42

    Noky i omáčka byly výborné, moc děkuji za recept, přítel byl nadšený :-)

  • alenek | 8. 7. 2008 16:38

    Děkuji za nápad. Jdu zkoušet a zítra napíšu, jak jídlo dopadlo a hlavně zda chutnalo přítelovi, mlsnému jazýčkovi.Nemůže mít hold každý den maso.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hrubá mouka Masox Měkký tvaroh Mléko Olivový olej Oregáno Šlehačka Špenát Sůl Sýr Niva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinované steaky

Marinované steaky

Ořechové muffiny

Ořechové muffiny

Plněné šunkové řízečky

Plněné šunkové řízečky

Višňová bublanina s mákem

Višňová bublanina s mákem

Levná a rychlá bábovka

Levná a rychlá bábovka

Křenová pomazánka z červené řepy

Křenová pomazánka z červené řepy

Muffiny po belgicku

Muffiny po belgicku

Harlekýn

Harlekýn

Pečený čaj - hruškový

Pečený čaj - hruškový

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

168
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
35
Klasické lečo
Klasické lečo
27
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
24
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Divočina u Langmajera a Gondíkové: Požár v kuchyni!

Divočina u Langmajera a Gondíkové: Požár v kuchyni!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Tvarohové nočky s omáčkou ze špenátu a nivy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact