• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tvarohové nočky s omáčkou ze špenátu a nivy
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohové nočky s omáčkou ze špenátu a nivy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohové nočky s omáčkou ze špenátu a nivy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na noky
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 250
      g měkký tvaroh libovolný obsah tuku
    • 4
      lžíce hrubá mouka nedá se přesně říci, podle hustoty tvarohu
  • Na omáčku
    • 2
      česnek 1-2
    • 0,25
      masox
    • 150
      g sýr niva
    • mléko
    • 250
      g špenát mražený - sekaný
    • 300
      ml šlehačka nebo 250 ml + 50 ml mléka
    • 0,50
      lžička oregáno oregano - nebo bazalka

Postup přípravy receptu

1
Z tvarohu slijeme přebytečnou vodu a smícháme s ostatními přísadami, mouku přidáváme opatrně po lžících za pilného hnětení, správně husté těsto lze tvarovat prsty a drží tvar. Trpělivější mohou tvarovat malé knedlíčky o průměru cca 2-3 cm, my línější vyválíme válečky o tloušťce 2 cm a krájíme je po cca 1 cm nožem, poté vložíme do osolené vroucí vody o objemu min. 2 l a vaříme za občasného míchnutí cca 8 minut. Hotové nočky plavou.
2
Na rozmrazený špenát nadrobíme masox a mícháme na středním ohni do vyvaření přebytečné vody, pak zalijeme šlehačkou, do které jsme předtím nastrouhali Nivu. Přidáme česnek a povaříme do rozpuštění Nivy. Pokud je omáčka příliš hustá, zředíme mlékem, po ukončení varu dáme oregáno (čerstvé či sušené).
3
Omáčku nalijeme na nočky a můžeme podávat, masomilní mohou do omáčky přidat osolená, opepřená a osmahnutá kuřecí prsa nakrájená na kostky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jemné tvarohové nočky s ovocnou omáčkou

Jemné tvarohové nočky s ovocnou…

Pangasius na listovém špenátu se smetanou

Pangasius na listovém špenátu se…

Vinná klobása ve špenátu

Vinná klobása ve špenátu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Michaela | 7. 2. 2012 15:42

    Noky i omáčka byly výborné, moc děkuji za recept, přítel byl nadšený :-)

  • alenek | 8. 7. 2008 16:38

    Děkuji za nápad. Jdu zkoušet a zítra napíšu, jak jídlo dopadlo a hlavně zda chutnalo přítelovi, mlsnému jazýčkovi.Nemůže mít hold každý den maso.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hrubá mouka Masox Měkký tvaroh Mléko Olivový olej Oregáno Šlehačka Špenát Sůl Sýr Niva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ořechová bábovka III.

Ořechová bábovka III.

Zapečené těstoviny se špenátem a tofu

Zapečené těstoviny se špenátem a tofu

Jablkové řezy V.

Jablkové řezy V.

Jarní ředkvičková pochoutka

Jarní ředkvičková pochoutka

Hovězí pupek s houbovou omáčkou a sejkorami

Hovězí pupek s houbovou omáčkou a…

Kuře (nejen) na zelí

Kuře (nejen) na zelí

Červené zelí s jablky

Červené zelí s jablky

Vietnamská polévka Pho Bo

Vietnamská polévka Pho Bo

Máslové řízky - sváteční

Máslové řízky - sváteční

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

52
Celer smažený v kořeněné tempuře
Celer smažený v kořeněné…
52
Rohlíčky plněné jablíčky
Rohlíčky plněné jablíčky
36
Křupavé cibulové kroužky
Křupavé cibulové kroužky
35
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
35
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

  • Recepty.cz
  • Tvarohové nočky s omáčkou ze špenátu a nivy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact