Tvaroh, mouku a nastrouhaný tuk zpracujeme rychle v těsto. Necháme odpočinout.
2
Potom vyválíme plát potřeme vejcem, posypeme solí, kmínem, sezamem nebo mákem. Nakrájíme na tyčinky a upečeme v hodně horké troubě.
3
Necháme vychladit a podáváme k vínu nebo k pomazánkám.
4
Můžeme též připravit jako sladký moučník. Těsto vyválíme, nakrájíme na čtverečky, doprostřed dáme kousek tuhé marmelády nebo povidla, přehneme dva cípy proti sobě, tak vytvoříme šátečky, potřeme vejcem a upečeme v horké troubě.
5
Můžeme před pečením posypat sekanými ořechy nebo krystalovým cukrem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Annamarie Op
|11. 2. 2007 17:12
my to plníme marmeládou=)
Andrea Pastirčáková
|21. 5. 2005 21:14
Já z tohoto těsta dělám klasický jablkový závin a mohu vřele doporučit.
myška Jenny
|3. 4. 2005 22:08
Jo, to známe, děláme to na slano každý rok na Silvestra a nebo na oslavy, je to chutné, křehké a máme to rádi. Nejlepší je přenést si vyválený plát těsta rovnou na plech a nakrájet rádlem. Nádherně se to nafoukne a oddělí od sebe a není s tím tolik práce jako, když se to po jednom přenáší.