Tak to určitě. Tvrdá kejda!!!!!!!!!! S takovým receptem jděte někam!!!!!!!! vyhozená vejce, mouka vše!!!!!!!!!!!!!!
Ještě malý dovětek: dávám do těsta jen žloutky, tuku dávám 250g a ten strouhám do těsta až nakonec. Je zapotřebí těsto dobře vypracovat.
Recept znám s tím rozdílem, že těsto nenechám vykynout a hned dělám koláče - vykynou v troubě .Koláče jsou opravdu výborné a vydrží měkké. Já je plním povidly a mákem. Doma jim říkáme měchury.
Já mám výborný recept, ale výsledek je úplně stejný jako koláče na fotografii, ale vždy krásně těsto kyne a jsou měkké. takže - 40 dkg hladké mouky, 3 žloutky, 15 dkg másla, 1/8 l mléka, špetka soli, trochu citronové kůry, asi 2 dkg kvasnic (polovina kostky) a 1 kostka cukru do kvásku. Jinak je postup přípravy stejný.
vždy dávejte děvčata pouze žloutky,pak těsto neztvrdne
Vsechno jsem udelala podle receptu, ale kolace byly strasne tvrdy. Nevim, kolik kvasnic se do toho dava. Tady v Chicago jsem sehnala kostku 57g. Taky jak dlouho se to pece.Trouba na kolik stupnu? Kolace byly krasny, ale jako beton.Taky ten tvaroh tady je bida.Kde delam chybu>?