• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Tvarohové koláčky
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohové koláčky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohové koláčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      kostka droždí
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      ks vejce
    • 0,25
      l mléko
    • 6
      lžička cukr (krystal)
    • 125
      g tuk 100% - např. modrá Lukana
    • drobenka
    • pečící papír
  • Náplň
    • 500
      g měkký tvaroh ne z vaničky - je moc řídký
    • 1
      ks žloutek až 2
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Do vlažného mléka dáme cukr, rozdrobíme kvasnice, přikryjeme pokličkou a počkáme až kvasnice vzejdou. Do mísy dáme větší část mouky, osolíme, přidáme 2 vejce, nastrouhaný tuk a kvásek.
2
Promícháme a za postupného přidávání mouky zpracujeme pružné hladké těsto. Poprášíme ho moukou, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.
3
Z vykynutého těsta lžící odkrajujeme kousky a klademe na pomoučený vál. Každý kousek zploštíme rukou, položíme na něj trochu náplně a 1 nebo 2 rozinky, zabalíme, zakulatíme, namočíme v rozšlehaném vajíčku a pak v drobence a položíme na plech (vyložený pečícím papírem) drobenkou nahoru. Upečeme dozlatova.
4
Náplň: Tvaroh smícháme se žloutky a cukrem podle chuti.
5
Drobenka: klasická z hrubé mouky, cukru a másla nebo hery.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Volarské tvarohové koláčky

Volarské tvarohové koláčky

Sýrové koláčky z listového těsta

Sýrové koláčky z listového těsta

Makové koláčky

Makové koláčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pavla | 15. 9. 2012 15:30

    Tak to určitě. Tvrdá kejda!!!!!!!!!! S takovým receptem jděte někam!!!!!!!! vyhozená vejce, mouka vše!!!!!!!!!!!!!! :'(

  • Hanička | 16. 1. 2008 13:58

    Ještě malý dovětek: dávám do těsta jen žloutky, tuku dávám 250g a ten strouhám do těsta až nakonec. Je zapotřebí těsto dobře vypracovat.

  • Hanička | 16. 1. 2008 13:54

    Recept znám s tím rozdílem, že těsto nenechám vykynout a hned dělám koláče - vykynou v troubě .Koláče jsou opravdu výborné a vydrží měkké. Já je plním povidly a mákem. Doma jim říkáme měchury.

  • Milena Venhodová | 9. 8. 2007 11:33

    Já mám výborný recept, ale výsledek je úplně stejný jako koláče na fotografii, ale vždy krásně těsto kyne a jsou měkké. takže - 40 dkg hladké mouky, 3 žloutky, 15 dkg másla, 1/8 l mléka, špetka soli, trochu citronové kůry, asi 2 dkg kvasnic (polovina kostky) a 1 kostka cukru do kvásku. Jinak je postup přípravy stejný.

  • ilona nova | 2. 5. 2007 15:11

    vždy dávejte děvčata pouze žloutky,pak těsto neztvrdne

  • IvanaO | 30. 3. 2007 16:09

    Vsechno jsem udelala podle receptu, ale kolace byly strasne tvrdy. Nevim, kolik kvasnic se do toho dava. Tady v Chicago jsem sehnala kostku 57g. Taky jak dlouho se to pece.Trouba na kolik stupnu? Kolace byly krasny, ale jako beton.Taky ten tvaroh tady je bida.Kde delam chybu>?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Drobenka Droždí Měkký tvaroh Mléko Pečící papír Polohrubá mouka Sůl Tuk Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Grilované kuře

Grilované kuře

Italské těstoviny

Italské těstoviny

Lístkoví šneci se sýrem

Lístkoví šneci se sýrem

Linecké cukroví DIA

Linecké cukroví DIA

Jahodový dort - krémový

Jahodový dort - krémový

Tvarohový dort s malinami II.

Tvarohový dort s malinami II.

Francouzská bageta

Francouzská bageta

Vietnamská polévka Pho Bo

Vietnamská polévka Pho Bo

Broskvová limonáda s melounem

Broskvová limonáda s melounem

Doporučujeme

70 minut
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

108
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
42
Zeleninové závitky
Zeleninové závitky
25
Ricottový koláč s malinami a ostružinami
Ricottový koláč s…
24
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
14
Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky
Šťavnatý mrkvový koláč …

Zajímavé články

Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
AHA.cz Nedělní Aha! 12. 10. 2025

Nedělní Aha! 12. 10. 2025

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Zemřela herečka Diane Keatonová (†79)

Zemřela herečka Diane Keatonová (†79)

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

  • Recepty.cz
  • Tvarohové koláčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact