• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Tvarohové koláčky
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohové koláčky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohové koláčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      kostka droždí
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      ks vejce
    • 0,25
      l mléko
    • 6
      lžička cukr (krystal)
    • 125
      g tuk 100% - např. modrá Lukana
    • drobenka
    • pečící papír
  • Náplň
    • 500
      g měkký tvaroh ne z vaničky - je moc řídký
    • 1
      ks žloutek až 2
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Do vlažného mléka dáme cukr, rozdrobíme kvasnice, přikryjeme pokličkou a počkáme až kvasnice vzejdou. Do mísy dáme větší část mouky, osolíme, přidáme 2 vejce, nastrouhaný tuk a kvásek.
2
Promícháme a za postupného přidávání mouky zpracujeme pružné hladké těsto. Poprášíme ho moukou, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.
3
Z vykynutého těsta lžící odkrajujeme kousky a klademe na pomoučený vál. Každý kousek zploštíme rukou, položíme na něj trochu náplně a 1 nebo 2 rozinky, zabalíme, zakulatíme, namočíme v rozšlehaném vajíčku a pak v drobence a položíme na plech (vyložený pečícím papírem) drobenkou nahoru. Upečeme dozlatova.
4
Náplň: Tvaroh smícháme se žloutky a cukrem podle chuti.
5
Drobenka: klasická z hrubé mouky, cukru a másla nebo hery.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Volarské tvarohové koláčky

Volarské tvarohové koláčky

Sýrové koláčky z listového těsta

Sýrové koláčky z listového těsta

Makové koláčky

Makové koláčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pavla | 15. 9. 2012 15:30

    Tak to určitě. Tvrdá kejda!!!!!!!!!! S takovým receptem jděte někam!!!!!!!! vyhozená vejce, mouka vše!!!!!!!!!!!!!! :'(

  • Hanička | 16. 1. 2008 13:58

    Ještě malý dovětek: dávám do těsta jen žloutky, tuku dávám 250g a ten strouhám do těsta až nakonec. Je zapotřebí těsto dobře vypracovat.

  • Hanička | 16. 1. 2008 13:54

    Recept znám s tím rozdílem, že těsto nenechám vykynout a hned dělám koláče - vykynou v troubě .Koláče jsou opravdu výborné a vydrží měkké. Já je plním povidly a mákem. Doma jim říkáme měchury.

  • Milena Venhodová | 9. 8. 2007 11:33

    Já mám výborný recept, ale výsledek je úplně stejný jako koláče na fotografii, ale vždy krásně těsto kyne a jsou měkké. takže - 40 dkg hladké mouky, 3 žloutky, 15 dkg másla, 1/8 l mléka, špetka soli, trochu citronové kůry, asi 2 dkg kvasnic (polovina kostky) a 1 kostka cukru do kvásku. Jinak je postup přípravy stejný.

  • ilona nova | 2. 5. 2007 15:11

    vždy dávejte děvčata pouze žloutky,pak těsto neztvrdne

  • IvanaO | 30. 3. 2007 16:09

    Vsechno jsem udelala podle receptu, ale kolace byly strasne tvrdy. Nevim, kolik kvasnic se do toho dava. Tady v Chicago jsem sehnala kostku 57g. Taky jak dlouho se to pece.Trouba na kolik stupnu? Kolace byly krasny, ale jako beton.Taky ten tvaroh tady je bida.Kde delam chybu>?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Drobenka Droždí Měkký tvaroh Mléko Pečící papír Polohrubá mouka Sůl Tuk Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cordon bleu se sýrem a šunkou

Cordon bleu se sýrem a šunkou

Okurky

Okurky

Zelný salát s křenem

Zelný salát s křenem

Rybí pomazánka z tuňáka

Rybí pomazánka z tuňáka

Zapečená cuketová mísa

Zapečená cuketová mísa

Asijský kuskus

Asijský kuskus

Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari

Gnocchi / Těstoviny se smetanou,…

Zeleninový salát s lososem a jogurtovým dresingem

Zeleninový salát s lososem a…

Ochucené majonézy

Ochucené majonézy

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

29
Segedínský guláš
Segedínský guláš
29
Sekaný španělák
Sekaný španělák
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Sejkory
Sejkory
22
Jedlé kaštany - pečené, vařené
Jedlé kaštany - pečené,…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Tvarohové koláčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact