• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tvarohové koláče
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohové koláče

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohové koláče
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 25
      g droždí
    • 50
      g cukr krupice
    • 200
      ml mléko ubereme na kvásek z této dávky
    • žloutek může být i celé vejce
    • 40
      g hera rozehřátá poté mírně prochladlá / nepoužíváme místo toho máslo, protože těsto pak tvrdne
    • máslo rozpuštěné máslo
    • 4
      balení tvaroh
    • muškátový oříšek
    • 4
      vanilkový cukr
    • 4
      vejce
    • moučkový cukr
    • mléko
    • perník na strouhání

Postup přípravy receptu

1
Těsto připravíme z polohrubé mouky, kvásku (droždí, vlažné mléko, trošku cukru, mléko se může mírně zahřát, aby kvásek vzešel a pak to celé přidáme do těsta), zbytek pískové cukru, mléko, žloutek a Heru. Těsto rozválíme na vále, přendáme na pečící papír uválíme ještě dotenka (na pečícím papíru vytvarujeme dokulata podle pokličky nebo talíře). Pak přendáme na plech. Přidáme náplň.
2
Náplň: kostky tvarohu, trošku muškátového oříšku, vanilkové cukry, vejce, práškový cukr dle chuti a trochu mléka. Na tvaroh dáme nastrouhaný perník, tolik, aby nebyl tvaroh skoro vidět. Trochu ohneme okraje a dáme péci na 180 stupňů asi 15 minut. Až je koláč upečený, potřeme okraje rozpuštěným máslem a koláč znovu zasypeme perníkem. Necháme zchladnout, posypeme cukrem a pokapeme máslem tak, aby všechen cukr byl rozpuštěný. Necháme vychladnout, při podáváním ještě trochu pocukrujeme
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Valašské koláče - Frgále

Valašské koláče - Frgále

Ovocné koláče

Ovocné koláče

Šátečkové koláče

Šátečkové koláče

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hera Máslo Mléko Moučkový cukr Muškátový oříšek Perník na strouhání Polohrubá mouka Tvaroh Vanilkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šalamounské řezy

Šalamounské řezy

Bramborový kuba

Bramborový kuba

Vepřové maso s hráškem na smetaně

Vepřové maso s hráškem na smetaně

Pečená vinná klobása na pivě

Pečená vinná klobása na pivě

Makovec V.

Makovec V.

Domácí kulajda

Domácí kulajda

Houbové placičky s rýží

Houbové placičky s rýží

Česnekové řízky v těstíčku

Česnekové řízky v těstíčku

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

113
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
23
Zapečená ricotta s olivami
Zapečená ricotta s…
12
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
11
Ostré řízky z krkovice
Ostré řízky z krkovice
10
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si uchovat hříbky a další poklady z lesa na zimu
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si…
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět o houbách + nejlepší recepty z hub
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
AHA.cz Bouček o nabídce z politické scény: Z rozhodnutí Libora vám spadne brada

Bouček o nabídce z politické scény: Z rozhodnutí Libora vám spadne brada

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu hrozí zranění a koho dožene práce?

Horoskop na další týden: Komu hrozí zranění a koho dožene práce?

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Další zvraty ve Zrádcích: Domů jede (zase) Kincl! Co mu zlomilo vaz?

Další zvraty ve Zrádcích: Domů jede (zase) Kincl! Co mu zlomilo vaz?

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na říjen: Býci budou muset šetřit, Váhy čekají peněžní ztráty

Velký horoskop financí na říjen: Býci budou muset šetřit, Váhy čekají peněžní ztráty

Další doporučené recepty:

Tvarohové kobližky
Tvarohové kobližky
Tvarohové koblížky s jablky
Tvarohové koblížky s jablky
Tvarohové kokosky
Tvarohové kokosky
Tvarohové kostky
Tvarohové kostky
Tvarohové krokety
Tvarohové krokety
Tvarohové kuličky - zdravě a chutně :-)
Tvarohové kuličky - zdravě a chutně :-)
  • Recepty.cz
  • Tvarohové koláče
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact