g
hera
rozehřátá poté mírně prochladlá / nepoužíváme místo toho máslo, protože těsto pak tvrdne
máslo
rozpuštěné máslo
4
balení
tvaroh
muškátový oříšek
4
vanilkový cukr
4
vejce
moučkový cukr
mléko
perník na strouhání
Postup přípravy receptu
1
Těsto připravíme z polohrubé mouky, kvásku (droždí, vlažné mléko, trošku cukru, mléko se může mírně zahřát, aby kvásek vzešel a pak to celé přidáme do těsta), zbytek pískové cukru, mléko, žloutek a Heru. Těsto rozválíme na vále, přendáme na pečící papír uválíme ještě dotenka (na pečícím papíru vytvarujeme dokulata podle pokličky nebo talíře). Pak přendáme na plech. Přidáme náplň.
2
Náplň: kostky tvarohu, trošku muškátového oříšku, vanilkové cukry, vejce, práškový cukr dle chuti a trochu mléka. Na tvaroh dáme nastrouhaný perník, tolik, aby nebyl tvaroh skoro vidět. Trochu ohneme okraje a dáme péci na 180 stupňů asi 15 minut. Až je koláč upečený, potřeme okraje rozpuštěným máslem a koláč znovu zasypeme perníkem. Necháme zchladnout, posypeme cukrem a pokapeme máslem tak, aby všechen cukr byl rozpuštěný. Necháme vychladnout, při podáváním ještě trochu pocukrujeme