Na válu smícháme mouku cukrem, sodou a solí, přidáme tvaroh, vejce a rum. Vypracujeme těsto a rozválíme na sílu 1 cm. Vykrajujeme z něj kolečka a do jejich středu uděláme prstem důlek.
2
Vkládáme do rozpáleného oleje nejprve důlkem dolů a potom obrátíme. Koblihy po usmažení položíme na talíř, důlky naplníme džemem a celé je posypeme práškovým cukrem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Osmanka
|17. 2. 2007 13:08
Ač z bezlepkové mouky byly perfektní. Sice vypadaly jako ježek, ale může to být moukou. Dávám za 1.
Marti
|5. 4. 2006 21:32
Tak jako anonym se mi nestihly propect a kdyz jsem je nechala dyl, tak byly docela tmave. Ani rodinka se moc neoblizovala. Mozna je to tim, ze nejsme na tak mastne jidla uz zvykli. Skoda, ja mela koblihy moc rada, zvlaste ve skole, ale nevim jak je delali.
Jana Kozlová
|2. 3. 2006 19:01
jsou vynikajici taky je doma děláme dávám za 1
marika
|24. 8. 2005 15:26
Mně se těsto vždy povedlo a koblihy jsou výborné a rychlé...
Anonym
|29. 9. 2004 08:50
tak nevím,těsto je řídké a lepivé,jak ho válet?Chuťově by byly dobré,kdyby se stihly propéct.