• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Tvarohové knedlíky s vanilkou
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohové knedlíky s vanilkou

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohové knedlíky s vanilkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 300
      g jahody
    • 300
      g rebarbora
    • 250
      ml jablečná šťáva
    • 3
      lžíce cukr
    • 0,50
      lžíce škrobová moučka
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 1
      ks vejce
    • 80
      g polohrubá mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 6
      lžíce strouhanka
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce moučkový cukr (Na posypání)

Postup přípravy receptu

1
Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vydlabeme z něj dřeň. Oloupanou rebarboru a polovinu jahod nakrájíme na kostičky, zbylé jahody rozmělníme. Rebarboru, 200 ml jablečné šťávy, cukr a vanilkový lusk povaříme. Poté lusk vyjmeme, ve zbylé jablečné šťávě rozpustíme škrob, vlijeme do směsi a necháme přejít varem. Ochutíme citronem a přidáme pyré a jahody. Z tvarohu, mouky, vejce a vanilkové dřeně zpracujeme těsto. Necháme 2 minuty odpočinout. Vytvarujeme 8 knedlíků a ve vroucí osolené vodě je vaříme 10-12 minut. Na másle osmahneme dozlatova strouhanku a knedlíky v ní obalíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem

Kandované brusinky - s vanilkou a…

Bezlepkový dortík do skleničky s vanilkou a mangem

Bezlepkový dortík do skleničky s…

Citronové cheesecake řezy s vanilkou

Citronové cheesecake řezy s vanilkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 22. 5. 2012 16:35

    Nebylo to úplně špatné, omáčka zajímavá, knedlíky nijaké (škoda vanilky), my jsme to narozdíl od Vercas zase měly hrozně kyselé, museli jsme doslazovat :D Jo a ty knedlíky teda vůbec nevypadají jako na obrázku, jsou úplně bílé.

  • Vercas1 | 19. 5. 2011 20:19

    Příště bych určitě odebrala cukru, bylo to hrozně sladké, knedlíky se z lepivého těsta tvarovaly celkem špatně, ale jinak dobré :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Oběd Večeře Pozdní večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Jablečná šťáva Jahody Máslo Měkký tvaroh Moučkový cukr Polohrubá mouka Rebarbora Škrobová moučka Strouhanka Sůl Vanilkový lusk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka s tuňákem pro děti i dospělé 123

Pomazánka s tuňákem pro děti i…

Koule Raffaelo

Koule Raffaelo

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Bublanina do hrníčku

Bublanina do hrníčku

Pstruh na mandlích

Pstruh na mandlích

Pařížský dort Eli

Pařížský dort Eli

Hlíva s rýží

Hlíva s rýží

Jednoduchá špenátová polévka se sýrem

Jednoduchá špenátová polévka se sýrem

Kuřecí kari se zeleninou a rýží

Kuřecí kari se zeleninou a rýží

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

37
Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.
Listové těsto dle…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
15
Katův šleh
Katův šleh
14
Jednoduché kuře (slepice) na paprice
Jednoduché kuře (slepice…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz „Bába z ledu“ Kronerová ruší představení: Čeká ji operace

„Bába z ledu“ Kronerová ruší představení: Čeká ji operace

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Tvarohové knedlíky s meruňkami
Tvarohové knedlíky s meruňkami
Tvarohové knedlíky s ovocem mé tchýně
Tvarohové knedlíky s ovocem mé tchýně
Tvarohové knedlíky s perníkovou omáčkou
Tvarohové knedlíky s perníkovou omáčkou
Tvarohové koblihy II.
Tvarohové koblihy II.
Tvarohové koblihy IV.
Tvarohové koblihy IV.
Tvarohové kobližky
Tvarohové kobližky
  • Recepty.cz
  • Tvarohové knedlíky s vanilkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact