• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Tvarohové knedlíky s perníkovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohové knedlíky s perníkovou omáčkou

autor: Eva1
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohové knedlíky s perníkovou omáčkou
Tvarohové knedlíky s perníkovou omáčkou
Tvarohové knedlíky s perníkovou omáčkou
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g měkký tvaroh
    • 30
      g moučkový cukr
    • 100
      ml mléko
    • 1
      ks vejce
    • 150
      g hrubá mouka
    • 2
      lžíce jemná strouhanka
    • 350
      g houska z předešlého dne
    • sůl
    • 150
      g švestková povidla
    • 100
      g perník na strouhání
    • 1
      hrst rozinky
    • 1
      hrst vlašské ořechy
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • voda podle hustoty povidel
    • tvrdý tvaroh
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Tvaroh prolisujeme přes cedník, přidáme vejce mouku, strouhanku, mléko cukr, sůl a vypracujeme těsto. Pečivo nakrájíme na drobné kostičky a vmícháme. Těsto pořádně propracujeme a necháme v chladnu nejméně hodinu odpočinout.
2
Potom těsto rozválíme na silný plát, nožem rozkrojíme na 20 dílů, ze kterých utvoříme knedlíky. Vaříme v mírně osolené vodě asi 6-8 minut.
3
Povidla rozvaříme ve vodě, zahustíme nastrouhaným perníkem, ochutíme rumem, přidáme rozinky a ořechy. Omáčku nalijeme na talíř, vložíme do ni knedlíky, ocukrujeme a posypeme nastrouhaným tvarohem.
4
Zdroj: Krajové speciality
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohové knedlíky s jahodovou omáčkou

Tvarohové knedlíky s jahodovou omáčkou

Jemné tvarohové nočky s ovocnou omáčkou

Jemné tvarohové nočky s ovocnou…

Tvarohové knedlíky plněné ovocem

Tvarohové knedlíky plněné ovocem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva1 | 4. 4. 2011 14:59

    Děkuji. Omlouvám se, stále mi padal internet a vůbec jsem recept nemohla napsat. Už je opravený. :-) :-)

  • E.Cervenkova | 4. 4. 2011 13:34

    kolik pečiva? v ingrediencích chybí..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hnědý rum Houska z předešlého dne Hrubá mouka Jemná strouhanka Měkký tvaroh Mléko Moučkový cukr Perník na strouhání Rozinky Sůl Švestková povidla Tvrdý tvaroh Vejce Vlašské ořechy Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mleté maso se špenátem

Mleté maso se špenátem

Tvarohové řezy sypané

Tvarohové řezy sypané

Čtverečky "Cappuccino"

Čtverečky "Cappuccino"

Pizza rohlíky

Pizza rohlíky

Tvarohový biskupský chlebíček

Tvarohový biskupský chlebíček

Kefírová buchta od Camm

Kefírová buchta od Camm

Vepřovka z papiňáku

Vepřovka z papiňáku

Celerovo-mrkvová pomazánka s pečivem

Celerovo-mrkvová pomazánka s pečivem

Brambory s tvarohem našich babiček

Brambory s tvarohem našich babiček

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

27
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
17
Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky
Bešamelová omáčka s…
16
Krtkův dort
Krtkův dort
14
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
10
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Kočičí svarba vegan …

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Další doporučené recepty:

Tvarohové knedlíky s meruňkami
Tvarohové knedlíky s meruňkami
Tvarohové knedlíky s meruňkami
Tvarohové knedlíky s meruňkami
Tvarohové knedlíky s ovocem mé tchýně
Tvarohové knedlíky s ovocem mé tchýně
Tvarohové knedlíky s vanilkou
Tvarohové knedlíky s vanilkou
Tvarohové koblihy II.
Tvarohové koblihy II.
Tvarohové koblihy IV.
Tvarohové koblihy IV.
  • Recepty.cz
  • Tvarohové knedlíky s perníkovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact