Taky děláme malí knedlíčky a polijeme ovocem.do těsta přidám ještě trošku kypřícího prášku.jsou 100krát lepší než plnění
Ihned jsem vyzkoušela a musím konstatovat, že jsme si nepochutnali. Mouky je skutečně hodně, knedlíky byly tvrdé, jahody vytikaly, takže jsem musela polovinu dávky udělat bez náplně a polili jsme si to jahodovým přelivem. Příště raději udělám ze svého vyzkoušeného receptu.
Odborník na výživu diabetiků Vám to poradí přesně tak - žádný cukr nebo trochu diabetického sladidla a jen trochu másla, ale jde to i bez něj. Mám-li jahody, také dělám "knedlíky" bez ovoce a do těsta dávám jenom minimálně dětské krupice nebo hrubé mouky). Dělám je ale jako větší kouličky, které na talíři krájím napůl. Polévám je rozmačkanými jahodami s trochou cukru a poloušlehanou šlehačkou (to ale dieta opravdu není) nebo jogurtem. Pak už samozřejmě žádné máslo ani cukr. Ovoce lze v zimě nahradit dětskou přesnídávkou. I tak je to super!
Dělám těsto stejně jako Jitka, tvořím malinké knedlíčky, naše holky jim říkají mrňousky a na talíři polévám rozmačkaným ovocem ( jahody, maliny,...). A je to lahoda:-)
Aby byly knedlíky dietní, nesměly by se polévat máslem a sypat cukrem, a to podle mě u ovocných knedlíků dost dobře nejde.
Já už moukou nepodsypávám, mouky je akorát, protože tam jsou 2 vejce a máslo s mlékem. Vyčetla jsem tento recept před lety ze sladkého kalendáře a už jiné knedlíky nedělám.
Souhlasím s Di, na 1 kostku tvarohu přidávám jen 3 vrchovaté lžíce hrubé mouky a 1 vejce, nic víc. Těsto je lehoučké a neměla jsem problém, že by se lepilo (při roztlačování podsypávám moukou). Vařím jen 3 - 4 minuty, delším vařením těsto zbytečně tuhne. Když se z tenčího válečku těsta nakrájejí jen nočky, dají se podávat naslano jen s kysanou smetanou nebo nasladko přelít čímkoliv, třeba borůvkovým kompotem a je tu super.
Podle mého názoru je té mouky na 1 tvaroh zbytečně mnoho. Chceme-li mít knedlíky lehké a dietní, stačí tolik mouky, aby šlo zpracovat těsto. je však pravda, že tohle těsto se určitě nelepí.