Zpracujeme těsto a necháme odležet v lednici 2-3 hodiny. Potom plníme ovocem. S těstem se velice dobře pracuje a je voňavé. Vaříme asi 6-7 minut. Jak vyplavou, měly by být hotové.
2
Pokud zvolíte opraženou strouhanku - 100 g strouhanky, 50 g másla opražit do zlatova, přidat 2 lžíce cukru, 1 lžičku skořice.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
martina
|14. 6. 2016 10:40
o ovocnych knedlikach mam jinou predstavu :-\ sice se s testem dobre pracuje, ale po uvareni sou to tuhe pinpogace a prezvykujeme to tu jako hovezi =-O
Moc dobré knedlíčky dělala jsem je bez náplně a děti si je sypaly Grankem a polévaly rozpuštěným máslem. Žasla jsem jak bez řečí vše snědly, dávám 1 a do oblíbených. Díky moc :-)
Udělala jsem dneska ze dvou dávek. Měla jsem veliké meruňky, tak jsem je rozpůlila nebo rozčtvrtila a bylo z nich 44 ks vynikajících knedlíčků. Je to nejlepší recept, který jsem kdy zkusila (a to už pamatuju hodně). Dávám za 1 a přidávám do oblíbených.
Heda Konečná
|14. 7. 2009 14:00
Dělala jsem včera k večeři vynikající , dle rady jsem dala strouhanku. Těsto nelepivé a moc chutné, hodnoceni: 1*
Simča Sládková
|13. 6. 2009 19:21
Knedlíky jsem zkusila s rebarborou. Těsto jsem musela trochu víc zahustit proti receptu, ale to není chyba receptu - každý tvaroh je jinak vlhký, každé vejce jinak velké. Chuťově moc dobré, knedlíčky jsem dělala malinké, jen obalit kousek rebarbory (takže spíše šištičky) a bylo jich 30. S.
Monika Lukašíková
|3. 6. 2009 11:23
Výborný recept, pro první pokus o ovocné knedlíky jsem si vybrala dobře:o) S těstem se pěkně pracovalo, nelepilo se, i chuťově bylo skvělé. Vyšlo mi asi na patnáct knedlíků (měla jsem větší jahody). Doporučuji!
Mari M
|13. 4. 2009 19:23
Moc dobré! Místo krupice jsem dala strouhanku (krupici doma nevedeme) a místo zavařených meruněk, (které dávám nejraděj, aby to nebylo moc přeslazené - meruňky jsou kyselkavé a které jsem bohužel zrovna neměla) jsem zkusila dát marmeládu na linecké, posypala opraženou strouhankou s cukrem a měla jsem u přítele velký úspěch. Oba dáváme za 1.Trošku piplačka s těstem, ale s trochou šikovnosti udělat kuličky to zvládne každý.
Di
|20. 6. 2008 15:17
Celý život jsem dělala těsto na ovocné knedlíky z krupice a polohrubé mouky. Dnes jsem zkusila měruňkové knedlíky podle tohoto receptu, to znamená s hladkou moukou, vanilkovým cukrem do těsta a větší dávkou másla a již nikdy jinak: Úžasné těsto, dobře se válelo do tenka, přitom dobře lepilo, skvělé na chuť. Člověk se stále učí. P.S. Máslo jsem dala hodně rozměklé.
Marie
|12. 6. 2007 15:13
Máslo dávám měkké.
Martina Lukešová
|11. 6. 2007 07:44
Prosím máslo dáváte rozpuštěné?
Anna Č.
|10. 6. 2007 14:12
Knedlíky jsou výborné,doporučuji.Já jsem hotové na talíři posypala strouhanou tatrankou.Dík za recept.