Zpracujeme těsto, pokud je řidší, přidáme strouhanku. Necháme 20 minut odležet a pak děláme kulaté knedlíky, neplníme.
2
Vaříme 3-5 minut podle velikosti knedlíku, po uvaření dáme na talíř, rozpůlíme a polejeme borůvkovou omáčkou.
3
Borůvková omáčka: borůvky dáme do kastrolu, podlejeme vodou, osladíme dle chuti a přivedeme k varu, přidáme máslo, v hrníčku rozmícháme solamyl s vodou a omáčku zahustíme.
4
Poznámka autora: Rozpočet na knedlíky závisí od jedlíků, ale je to tak dobré, že toho není nikdy dost. Pro 4 osoby to dělám určitě z kg tvarohu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Petra
|3. 2. 2011 14:06
Zkoušela jsem tento recept a nemůžu si pomoct, ale prostě mi ty knedlíky nechutnaly,nešly ani vytvarovat a po uvaření byly blátivé. Přitom jsem vše dělala podle receptu. Jinak omáčka byla výborná.
Alena B.
|5. 3. 2010 14:30
Musím pochváliť, robili sa veľmi dobre a ľahko a chutili naozaj vynikajúco, veľmi odporúčam
Kateřina Reinoldova
|23. 7. 2008 12:41
Přidávám se k paní Lence, knedlíky jsou super, také jsem je dělala přesně podle návodu :o). Vařila jsem je poprvé takže jako začínající kuchařka vřele doporučuji. S navlhčenýma rukama šly pěkně uhňácat. Omáčka je taky vynikající. Děkuji paní Haně celá rodina jsme si pošmákly :o)
Lenka Sedlářová
|14. 7. 2008 14:04
Paní Danielo, proč kritizujete recept, který jste nevyzkoušela? Dělala jsem je přesně podle receptu a byly moc dobré, i hezké na pohled (viz foto). A proč by mělo jít těsto válet? O válení se v receptu nic nepíše. A příprava byla tak jednoduchá, že nepochybuju o tom, že to zvládne i začátečník. Pokud se bude držet receptu, určitě nic nepokazí.
Daniela Svobodová
|14. 7. 2008 08:45
Na takové množství tvarohu je pouze 1,5 lžíce mouky a 3 lžíce struhanky málo. V textu se dále sice píše přidat strouhanku při řidším těstu, ale to nneí dobré samá struhanka s tvarohem, to by se té strouhanky muselo dát také mnohem íce, než autorka uvádí, aby šlo těsto dobře válet. Podle mě je tento recept špatný a mnoho nezkušených kuchařek jen zapláče nad pokaženými surovinami. Omáčka z borůvek je již popsána dobře.Rozhodně mladým začínajícím kuchařinkám nedoporučuji.
Květuše Veselá
|7. 8. 2007 19:46
Děti mají rádi ty borůvky jen rozmačkané a to se taky dá...