Jano, koukám, že jsem přehlédla dotaz. Jablko rozčtvrtím, vzkrojím jadřinec (někdy ani jablko neloupu) a každou čtvrtku jablíčka zabalím do tvarohového těsta. Je pravda, že někdy jsou knedlíky trochu větší, ale většinou jich vařím víc druhů najednou (jablkové, bez ovoce a třeba jahodové), tak je aspoň rozeznám od sebe :-))
no urcite to jde i s nerozpustenym maslem,ale ja mam maslo vzdy v lednici a pravidelne si ho zapominam vyndat aby rozmeklo,tak ho rozpoustim ;-)
Gábino,asi moc nerozumím,těm jablkům,"z každého jablka dělám 4 knedle"To jako načtvrtíte jablko a plníte do toho tvarohu?Díky,pokud odpovíte.Jana
Tvarohové knedlíky sú výborné zvlášť pre diabetikov a ľudí, čo nechcú pribrať. Celé roky ich robím podľa tohto receptu: 250 g tvarohu (hrudkový premeliem), štipka soli, 1 žĺtok, 70 g hrubej múky. Potrebné je vyskúšať uvariť malú guľku, či je cesto tvrdé, alebo mäkké. Regulujem múkou, alebo kvapkou mlieka. Z tohto cesta robím guľky sypané hrudkovým tvarohom, pocukrené a poliate maslom, alebo ho používam na ovocné knedlíčky a tiež sypem tvarohom. Najchutnejšie sú plnené jahodami.
Dělám podobně, jen máslo nerozpouštím, ale zpracuji do tvarohu větší lžičku rostl. tuku. Mouku používám hrubou, dávám tolik, až se těsto nelepí. Většinou dělám množství ze 2-3 tvarohů. Vařím přesně 7 minut. Syn má nejradši jablkové (z každého jablka dělám 4 větší knedle). Minule jsem zkoušela dát jako náplň kostičku čokolády a bylo to výborné (inspirovala jsem se receptem zde - čokoládové knedlíky ve vanilkové koupeli).