Tvaroh smícháme s moukou, pudinkem a vejcem a vypracujeme těsto. Do kousků těsta balíme ovoce a vkládáme do osolené vařící vody. Po vyplavání vaříme asi 6-8 minut. Hotové dáme na talíř a sypeme mletým mákem a ochutíme. (Pokud máme ovoce kompotované, scedíme šťávu a ovoce dáme chvíli zmrazit. Lépe se bude balit do těsta.)
Jako svou premieru na domaci knedlicky jsem si dnes zvolila tydle a můžu říct výborné :) Dokonce i mému příteli moc chutnaly :)
shanka
|24. 8. 2012 13:11
Naprosto vyborne se s testem pracuje. Drive jsem delala knedlicky se strouhankou, ale tento recept s pudingem nema chybu. Chvalim!
klaudie
|1. 8. 2012 09:50
skořice se dává na posypání
michaela rodriguezova
|24. 2. 2006 11:33
Dekuji za radu, neco jako "gervais" tu mame, takze hned zakoupim.
Di
|23. 2. 2006 23:04
Těsto na ovocné knedlíky se většinou nesladí. Ve Španělsku jsem nikdy nebyla, takže nevím, co máte na pultech místo tvarohu. Snad nějaký čerstvý sýr typu žerve (gervais)? Ale ten bývá lehce slaný, no v knedlíkách by to snad nevadilo.
michaela rodriguezova
|23. 2. 2006 18:43
Kombinace s vanilkovym pudinkem zni zajimave. Mam jen 2 otázky, jsem kucharka-zacatecnice: Cukr se přidává do těsta nebo až na posyp? Můžete mi někdo, prosím, poradit, čím můžu nahradit tvaroh? Ve Spanelsku kde ziji, se nic podobneho neda sehnat. Dekuji
Lada Kovářová
|3. 2. 2006 20:44
Mletou skořicí společně s mákem sypeme knedlíčky.
Dušan Pikora
|3. 2. 2006 18:34
Je tam uvedená škorica. Nie je mi jasné kedy a kam sa dáva. Ďakujem za radu.
Jana Hamalová
|25. 8. 2004 08:26
Chuťově výborné, ale doporučuji je vařit delší dobu - 15 min..Jsou trochu tuhé. Jinak nemají chybu.