• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA

autor: Radka Hudská
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hladká mouka
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 250
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks žloutek
    • marmeláda

Postup přípravy receptu

1
Mouku prosijeme na vál, přidáme ostatní suroviny mimo marmelády a vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme cca 2 hod. odpočinout v lednici. Z těsta vyválíme plát o síle asi 3 mm a tvořítkem vykrajujeme tvary hvězdičky nejsou podmínkou. U polovinny vykrojíme vykrojme ve středu menší tvar. Opatrně přeneseme na plech a pečeme cca při 160 °C dorůžova. Zchladlé slepujeme marmeládou. Při použití dia marmelády vhodné pro diabetiky.
2
Cukroví je vláčné ihned měkké, ale hlídat pečení, chová se téměř jak listové - nabyde.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skořicové hvězdičky

Skořicové hvězdičky

Medovníkové hvězdičky

Medovníkové hvězdičky

Perníkové hvězdičky

Perníkové hvězdičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pecka55
    pecka55 | 13. 12. 2010 09:48

    Těsto je super, při pečení se krásně nafoukne, ale jen nahoru, takže krásně drží tvar. Mamince teď před vánoci našli cukrovku, tak musíme vyzkoušet podobné recepty. Děkuji za něj.

  • zdeňka | 2. 12. 2010 17:15

    Děkuji,tak to si myslím,že to bude dost Dia.Manžel má rád sladké a to se nebudu bát mu dát 2-3 kousky. Díky

  • Radka Hudská | 28. 11. 2007 16:47

    Těsto skládám úplně stejně jako vy, ale pouze v případě, když peču závin nebo slané baštýřovy oči. Ono je totiž pak ještě trochu jiné, když se skládá.

  • Di | 23. 11. 2007 12:07

    Vidíte, Máří, žloutek jsem úplně přehlédla, jak jsem odpovídala lenak, také ho nedávám. Rovněž těsto několikrát rozválím a složím, mezitím dávám do lednice. Suroviny se ještě lépe spojí. Těsto se hodí také na závin, ať jiř stočený nebo jenom dvě placky s nápní. Tvaroh těsto "vylehčí": "rozmělní" množství sacharidů z mouky a změnší množství tuku.

  • Máří | 23. 11. 2007 11:30

    To je úplně univerzální těsto na slané tyčky nebo na plněné taštičky. Dělám ho z hery, ale bez žloutku. Při zpracování těsto rozválejte a složte jako listové - bude pěkně lístkovat.

  • lenak | 23. 11. 2007 09:30

    Dík za doplnění odvahy, včerá jsem zadělala. Dala jsem kostku tvarohu a automaticky heru misto másla. Pak jsem propadla beznaději, přišlo mi totiš, že to nestuhne ani do dneška. Dnes až dorazím domů tak se na to chystám.

  • Di | 23. 11. 2007 06:10

    S těstem se pracuje velmi dobře, zvláště když ho necháte déle odpočinout v lednici. Doporučuji nedávat jemný tvaroh z vaničky,ale kostku zabalenou ve staniolu. Dávám polohrubou mouku mouku a Heru, ale hladká půjde možná lépe dohromady s máslem. Maximálně trošinku mouky při zpravání ma vále přidáte. Pečivo z tvarohového těsta je spíše n rychlou spotřebu.

  • lenak | 22. 11. 2007 19:54

    Jakpak se asi pracuje s těstem? Té mouky se mi zdá proklatě málo, aby to bylo dost ztuhlé. Ráda bych to zkusila, ale než to vyválím nerozehřeje se to natolik, aby to šlo vykrajovat a pak přenášet na plech? Můžu použít heru?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky DIA Cukroví Pečení Chlazení Dietní Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Marmeláda Máslo Měkký tvaroh Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní čalamáda

Pikantní čalamáda

Vepřová kýta Ježibaba

Vepřová kýta Ježibaba

Banánový koktejl

Banánový koktejl

Španělské ptáčky trochu jinak

Španělské ptáčky trochu jinak

Palačinky s tvarohem a čokoládou

Palačinky s tvarohem a čokoládou

Boloňský guláš na zítra

Boloňský guláš na zítra

Čokoládové suflé

Čokoládové suflé

Halali-smetanová omáčka po našem

Halali-smetanová omáčka po našem

Bramborové noky s dušeným špenátem

Bramborové noky s dušeným špenátem

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

28
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
24
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…
15
Hedvábná kukuřičná kaše (polenta, mămăligă), základní recept
Hedvábná kukuřičná kaše …
14
Tradiční falafel
Tradiční falafel
14
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Aleš Háma v křížku se zákonem: Policejní vyšetřování a trest

Aleš Háma v křížku se zákonem: Policejní vyšetřování a trest

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Denní horoskop na pondělí 13. 10. 2025: Kdo se bude muset vyrovnat s odmítnutím a komu se dnes zhroutí iluze?

Denní horoskop na pondělí 13. 10. 2025: Kdo se bude muset vyrovnat s odmítnutím a komu se dnes zhroutí iluze?

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Michaela Ochotská tají jméno pro dceru: Obavy z okolí!

Michaela Ochotská tají jméno pro dceru: Obavy z okolí!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Kartářka o novém týdnu: Šokující zpráva a nemilé překvapení! Komu se nebude dařit?

Kartářka o novém týdnu: Šokující zpráva a nemilé překvapení! Komu se nebude dařit?

Další doporučené recepty:

Tvarohové bábovičky s bazalkovým cukrem
Tvarohové bábovičky s bazalkovým cukrem
Tvarohové brambory - zapečené
Tvarohové brambory - zapečené
Tvarohové celeráky
Tvarohové celeráky
Tvarohové karbanátky
Tvarohové karbanátky
Tvarohové karbanátky II.
Tvarohové karbanátky II.
Tvarohové knedle
Tvarohové knedle
  • Recepty.cz
  • Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact