• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA

autor: Radka Hudská
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hladká mouka
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 250
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks žloutek
    • marmeláda

Postup přípravy receptu

1
Mouku prosijeme na vál, přidáme ostatní suroviny mimo marmelády a vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme cca 2 hod. odpočinout v lednici. Z těsta vyválíme plát o síle asi 3 mm a tvořítkem vykrajujeme tvary hvězdičky nejsou podmínkou. U polovinny vykrojíme vykrojme ve středu menší tvar. Opatrně přeneseme na plech a pečeme cca při 160 °C dorůžova. Zchladlé slepujeme marmeládou. Při použití dia marmelády vhodné pro diabetiky.
2
Cukroví je vláčné ihned měkké, ale hlídat pečení, chová se téměř jak listové - nabyde.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skořicové hvězdičky

Skořicové hvězdičky

Medovníkové hvězdičky

Medovníkové hvězdičky

Perníkové hvězdičky

Perníkové hvězdičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pecka55
    pecka55 | 13. 12. 2010 09:48

    Těsto je super, při pečení se krásně nafoukne, ale jen nahoru, takže krásně drží tvar. Mamince teď před vánoci našli cukrovku, tak musíme vyzkoušet podobné recepty. Děkuji za něj.

  • zdeňka | 2. 12. 2010 17:15

    Děkuji,tak to si myslím,že to bude dost Dia.Manžel má rád sladké a to se nebudu bát mu dát 2-3 kousky. Díky

  • Radka Hudská | 28. 11. 2007 16:47

    Těsto skládám úplně stejně jako vy, ale pouze v případě, když peču závin nebo slané baštýřovy oči. Ono je totiž pak ještě trochu jiné, když se skládá.

  • Di | 23. 11. 2007 12:07

    Vidíte, Máří, žloutek jsem úplně přehlédla, jak jsem odpovídala lenak, také ho nedávám. Rovněž těsto několikrát rozválím a složím, mezitím dávám do lednice. Suroviny se ještě lépe spojí. Těsto se hodí také na závin, ať jiř stočený nebo jenom dvě placky s nápní. Tvaroh těsto "vylehčí": "rozmělní" množství sacharidů z mouky a změnší množství tuku.

  • Máří | 23. 11. 2007 11:30

    To je úplně univerzální těsto na slané tyčky nebo na plněné taštičky. Dělám ho z hery, ale bez žloutku. Při zpracování těsto rozválejte a složte jako listové - bude pěkně lístkovat.

  • lenak | 23. 11. 2007 09:30

    Dík za doplnění odvahy, včerá jsem zadělala. Dala jsem kostku tvarohu a automaticky heru misto másla. Pak jsem propadla beznaději, přišlo mi totiš, že to nestuhne ani do dneška. Dnes až dorazím domů tak se na to chystám.

  • Di | 23. 11. 2007 06:10

    S těstem se pracuje velmi dobře, zvláště když ho necháte déle odpočinout v lednici. Doporučuji nedávat jemný tvaroh z vaničky,ale kostku zabalenou ve staniolu. Dávám polohrubou mouku mouku a Heru, ale hladká půjde možná lépe dohromady s máslem. Maximálně trošinku mouky při zpravání ma vále přidáte. Pečivo z tvarohového těsta je spíše n rychlou spotřebu.

  • lenak | 22. 11. 2007 19:54

    Jakpak se asi pracuje s těstem? Té mouky se mi zdá proklatě málo, aby to bylo dost ztuhlé. Ráda bych to zkusila, ale než to vyválím nerozehřeje se to natolik, aby to šlo vykrajovat a pak přenášet na plech? Můžu použít heru?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky DIA Cukroví Pečení Chlazení Dietní Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Marmeláda Máslo Měkký tvaroh Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Delikatesní salát

Delikatesní salát

Šťáva z malin, jahod apod.

Šťáva z malin, jahod apod.

Kávěnky

Kávěnky

Domácí Pribináček

Domácí Pribináček

Smetanovo-bramborový krém

Smetanovo-bramborový krém

Kuřecí prsíčka s rajčátky a tymiánem

Kuřecí prsíčka s rajčátky a tymiánem

Esíčka

Esíčka

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou…

Tiramisu z pomazánkového másla

Tiramisu z pomazánkového másla

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

40
Pizza těsto z pizzerie
Pizza těsto z pizzerie
28
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Mrkvové rohlíčky s povidly
Mrkvové rohlíčky s…
17
Svatomartinská husa 13 hodin pečená
Svatomartinská husa 13…

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Eva Burešová odtajnila: S Přemkem si vyměnili prstýnky!

Eva Burešová odtajnila: S Přemkem si vyměnili prstýnky!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Další doporučené recepty:

Tvarohové bábovičky s bazalkovým cukrem
Tvarohové bábovičky s bazalkovým cukrem
Tvarohové brambory - zapečené
Tvarohové brambory - zapečené
Tvarohové celeráky
Tvarohové celeráky
Tvarohové karbanátky
Tvarohové karbanátky
Tvarohové karbanátky II.
Tvarohové karbanátky II.
Tvarohové knedle
Tvarohové knedle
  • Recepty.cz
  • Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact