• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA

autor: Radka Hudská
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hladká mouka
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 250
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks žloutek
    • marmeláda

Postup přípravy receptu

1
Mouku prosijeme na vál, přidáme ostatní suroviny mimo marmelády a vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme cca 2 hod. odpočinout v lednici. Z těsta vyválíme plát o síle asi 3 mm a tvořítkem vykrajujeme tvary hvězdičky nejsou podmínkou. U polovinny vykrojíme vykrojme ve středu menší tvar. Opatrně přeneseme na plech a pečeme cca při 160 °C dorůžova. Zchladlé slepujeme marmeládou. Při použití dia marmelády vhodné pro diabetiky.
2
Cukroví je vláčné ihned měkké, ale hlídat pečení, chová se téměř jak listové - nabyde.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skořicové hvězdičky

Skořicové hvězdičky

Medovníkové hvězdičky

Medovníkové hvězdičky

Perníkové hvězdičky

Perníkové hvězdičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pecka55
    pecka55 | 13. 12. 2010 09:48

    Těsto je super, při pečení se krásně nafoukne, ale jen nahoru, takže krásně drží tvar. Mamince teď před vánoci našli cukrovku, tak musíme vyzkoušet podobné recepty. Děkuji za něj.

  • zdeňka | 2. 12. 2010 17:15

    Děkuji,tak to si myslím,že to bude dost Dia.Manžel má rád sladké a to se nebudu bát mu dát 2-3 kousky. Díky

  • Radka Hudská | 28. 11. 2007 16:47

    Těsto skládám úplně stejně jako vy, ale pouze v případě, když peču závin nebo slané baštýřovy oči. Ono je totiž pak ještě trochu jiné, když se skládá.

  • Di | 23. 11. 2007 12:07

    Vidíte, Máří, žloutek jsem úplně přehlédla, jak jsem odpovídala lenak, také ho nedávám. Rovněž těsto několikrát rozválím a složím, mezitím dávám do lednice. Suroviny se ještě lépe spojí. Těsto se hodí také na závin, ať jiř stočený nebo jenom dvě placky s nápní. Tvaroh těsto "vylehčí": "rozmělní" množství sacharidů z mouky a změnší množství tuku.

  • Máří | 23. 11. 2007 11:30

    To je úplně univerzální těsto na slané tyčky nebo na plněné taštičky. Dělám ho z hery, ale bez žloutku. Při zpracování těsto rozválejte a složte jako listové - bude pěkně lístkovat.

  • lenak | 23. 11. 2007 09:30

    Dík za doplnění odvahy, včerá jsem zadělala. Dala jsem kostku tvarohu a automaticky heru misto másla. Pak jsem propadla beznaději, přišlo mi totiš, že to nestuhne ani do dneška. Dnes až dorazím domů tak se na to chystám.

  • Di | 23. 11. 2007 06:10

    S těstem se pracuje velmi dobře, zvláště když ho necháte déle odpočinout v lednici. Doporučuji nedávat jemný tvaroh z vaničky,ale kostku zabalenou ve staniolu. Dávám polohrubou mouku mouku a Heru, ale hladká půjde možná lépe dohromady s máslem. Maximálně trošinku mouky při zpravání ma vále přidáte. Pečivo z tvarohového těsta je spíše n rychlou spotřebu.

  • lenak | 22. 11. 2007 19:54

    Jakpak se asi pracuje s těstem? Té mouky se mi zdá proklatě málo, aby to bylo dost ztuhlé. Ráda bych to zkusila, ale než to vyválím nerozehřeje se to natolik, aby to šlo vykrajovat a pak přenášet na plech? Můžu použít heru?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky DIA Cukroví Pečení Chlazení Dietní Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Marmeláda Máslo Měkký tvaroh Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nakládaná červená řepa

Nakládaná červená řepa

Slaný koláč s rajčaty a mozzarellou

Slaný koláč s rajčaty a mozzarellou

Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou

Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou

Bramborová polévka s houbami a uzeninou

Bramborová polévka s houbami a…

Zeleninové těstoviny - bezmasé

Zeleninové těstoviny - bezmasé

Masové závitky (nejen) se zelím

Masové závitky (nejen) se zelím

Ovesná kaše s jablky, rozinkami a skořicí

Ovesná kaše s jablky, rozinkami a…

Jednoduché smetanové žampiony na špeku

Jednoduché smetanové žampiony na špeku

Bylinková kachní prsa

Bylinková kachní prsa

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

55
Ořechové úly a tučňáčci
Ořechové úly a tučňáčci
45
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
24
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Rybí filé v těstíčku
Rybí filé v těstíčku

Zajímavé články

Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá cukrářka vyrábí ty nejkrásnější veganské dorty
Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá…
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným nápojem plným zdraví a chuti
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným…
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou strouhankou i plněný Kyjev
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou…
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
AHA.cz Její partner už je minulost! Burešová představila nového chlapa

Její partner už je minulost! Burešová představila nového chlapa

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Těžké období pro Kamilu Magálovou: Smrt hned tří blízkých lidí!

Těžké období pro Kamilu Magálovou: Smrt hned tří blízkých lidí!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Další doporučené recepty:

Tvarohové bábovičky s bazalkovým cukrem
Tvarohové bábovičky s bazalkovým cukrem
Tvarohové brambory - zapečené
Tvarohové brambory - zapečené
Tvarohové celeráky
Tvarohové celeráky
Tvarohové karbanátky
Tvarohové karbanátky
Tvarohové karbanátky II.
Tvarohové karbanátky II.
Tvarohové knedle
Tvarohové knedle
  • Recepty.cz
  • Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact