V misce smícháme tvaroh, vejce, sůl, pudink a přisypáváme dětskou krupici, až nám vznikne těsto trochu hustší než na bramboráky. Přes haluškovací síto, případně struhadlo s velkými otvory protlačíme do vařící osolené vody. vaříme asi 2 min., scedíme, promastíme máslem a na talířích přelijeme jahodami nadrobno nakrájenými a smíchanými s cukrem a šlehačkou. Jahody si chystáme den dopředu a necháme v ledničce, krásně to zhoustne.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
antonin morra
|22. 11. 2007 13:27
CHTEL BYCH SE ZEPTAT JESTLI TY HALUSKY MUZU POSYPAT MLETYM MAKEM A MOUCKOVYM CUKREM
antonin morra
|22. 11. 2007 13:27
CHTEL BYCH SE ZEPTAT JESTLI TY HALUSKY MUZU POSYPAT MLETYM MAKEM A MOUCKOVYM CUKREM
Tereza -
|6. 6. 2007 14:55
Vyskúšam a napíšem:)))
Květa B.
|6. 6. 2007 06:47
Tak z mražených jsem to ještě nezkoušela. Já mám plnou ledničku čerstvých, ale zkuste to.
Tereza -
|6. 6. 2007 06:39
Ospravedlňujem sa za toho anonyma, vypadla som z prihlásenia:)))
Anonym
|5. 6. 2007 20:40
Ďakujem, tiež mám v mrazáku zásobu jahôd:)))
Květa B.
|5. 6. 2007 16:10
Jenom šlehačkovou smetanu, nešlehám, zhoustne to samo a když se rozleží, není co dodat. Zlikviduji takhle většinu jahod a z ledničky mizí samy od sebe (prý).
Tereza -
|5. 6. 2007 09:59
Kvetka, šľahačku na jahody myslíte vyšľahanú alebo len šľahačkovú smotanu ?