• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tvarohové chrupinky II.
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohové chrupinky II.

autor: Vanessa
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohové chrupinky II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hladká mouka
    • 250
      g tučný tvaroh
    • 250
      g hera
    • 1
      ks žloutek
    • marmeláda Nugeta
    • 3
      lžíce moučkový cukr
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 2
      ks skořicový cukr

Postup přípravy receptu

1
Tvaroh, cukr, mouku a žloutek smíchejte dohromady a vypracujte těsto. To nechte v ledničce asi 1 hodinu odpočinout. Pak těsto vyválejte na pomoučeném vále a vykrájejte z něj čtverečky o velikosti 8x8 cm. Do středu každého čtverce dejte trošku marmelády nebo nugety a přehněte do tvaru trojuhelníku, po krajích pečlivě přimáčkněte. Plech vyložte pečícím papírem a a pečte je v předehřáte troubě na 180 °C. Ještě teplé křupinky obalujte ve směsi skořicového, vanilkového a moučkového cukru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)

Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)

Tvarohové smaženky

Tvarohové smaženky

Tvarohové noky (knedlíky) s ovocem

Tvarohové noky (knedlíky) s ovocem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra 1 | 29. 2. 2008 21:03

    Tak dneska sem jich opět dělala a podařili se na jedničku a místo marmelády sem dala nugetu a byla to veliká mňamka:-)

  • Anonym | 29. 2. 2008 19:42

    Pani Vencová byla odtuď vyštvaná , tak jako jiné dámy , které se vám nehodily do krámu,protože s vámi nekdákaly ve vaši kukani.-Je to hnus , ale pro mně i škoda.Chybí mi. Rád bych vás tituloval velkým V,ale za to mi nestojíte.Jste slepičky,které uklovají každého,kdo se zastane nějaké osoby, která vám není dost dobrá. Paní T.J.se tu před nedávnem dušovala , jak jí doma zdravě,teď by ohlodala i prasečí kost.Přetvářka a lhaní.Už to opravdu není , co dřív.Jen houšť . Vaše stránky opouštím a věřím , že jste rádi.Kurník šlape dle předpisů , jako za totáče.

  • K.V. | 29. 2. 2008 13:57

    PANI VLASTA VENCOVA SEM DALA PODOBNY RECEPT NA "TVAROHOVY ZAVIN". TAKE MOC DOBRY!

  • Di | 29. 2. 2008 09:19

    Ivčo, určitě ne, mám to mnohonásobně vyzkoušené. ?ožná jen přidáte malinko mouky, aby se těsto při pípravě nelepilo na vál. Těsto je opravdu skvělé, křehké po upečení, můžete se pustit ještě do teplého moučníku.

  • Di | 29. 2. 2008 07:03

    Tvarohové těsto je skvělé na mnoho dalších dobrot: na jablkový závin, slané rohlíčky atd. Mně přijde lepší dělat těsto z polohrubé mouky - lépe se s ním pracuje, tvaroh jakýkoliv, ale pro začátečníky bych doporučila kostičku, ne vaničku - se sušším tvarohem se také lépe pracuje. Žloutek nedávám, ale bílek bych asi použila na pomazání vnitřních okrajů taštiček, aby náplň nevytékala. Těsto před vložením do lednice i po vytažení z ní vyválím a složím jako listové. Určitě zkusím variantu s čokoládovou nápní.

  • Ivča | 28. 2. 2008 23:28

    Není moc té hery ? Na 1 tvaroh se mi zdá 1 hera moc.

  • Petra | 28. 2. 2008 22:52

    Děkuju, já přehlédla, že jste tam tu Heru uvedla taky. Tak teď je mi to jasné, prostě tam patří. Pustím se do toho co nejdřív a pak poreferuji.

  • Petra 1 | 28. 2. 2008 20:43

    Tak hera sa tam přidává k tomu těstu. Tento recept kdo by chtěl vidět postup je aj z pořadu pod pokličkou pod tématem mouka. Já ho už vyzkoušela a všem to doma moc chutnalo:-)

  • Petra | 28. 2. 2008 19:58

    No to já jen, že ta Hera je uvedená v ingrediencích a pak se nám někam ztratila :o) Pokud to ale jde bez ní, jedině dobře. Tak to mám risknout bez Hery? Ráda bych to vyzkoušela, tváří se to velmi lákavě!

  • Dagmara | 28. 2. 2008 19:20

    Tvarohové chrupinky znám, jsou moc dobré. Těsto dělám jen z tvarohu,mouky a hery a 1 vejce. Marmeláda, kterou dám jako náplň vše dosladí . Ale to jak kdo má rád. Jinak moc sdobrý recept. Dovám 1.

  • Petra | 28. 2. 2008 18:52

    Někde mi tam chybí těch 250 g hery...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Hladká mouka Marmeláda Moučkový cukr Skořicový cukr Tučný tvaroh Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zbojnické kotlety

Zbojnické kotlety

Houbová směs na topinky

Houbová směs na topinky

Pečené obložené řízky

Pečené obložené řízky

Dietní pečené kuře s rýží

Dietní pečené kuře s rýží

Sekaná podle Itala

Sekaná podle Itala

Cibulačka se sýrem II.

Cibulačka se sýrem II.

Chřestový salát s kozím sýrem

Chřestový salát s kozím sýrem

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem

Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

210
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
45
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
36
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
36
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
28
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Tvarohové chrupinky II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact