• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Tvarohové chrupinky II.
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohové chrupinky II.

autor: Vanessa
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohové chrupinky II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hladká mouka
    • 250
      g tučný tvaroh
    • 250
      g hera
    • 1
      ks žloutek
    • marmeláda Nugeta
    • 3
      lžíce moučkový cukr
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 2
      ks skořicový cukr

Postup přípravy receptu

1
Tvaroh, cukr, mouku a žloutek smíchejte dohromady a vypracujte těsto. To nechte v ledničce asi 1 hodinu odpočinout. Pak těsto vyválejte na pomoučeném vále a vykrájejte z něj čtverečky o velikosti 8x8 cm. Do středu každého čtverce dejte trošku marmelády nebo nugety a přehněte do tvaru trojuhelníku, po krajích pečlivě přimáčkněte. Plech vyložte pečícím papírem a a pečte je v předehřáte troubě na 180 °C. Ještě teplé křupinky obalujte ve směsi skořicového, vanilkového a moučkového cukru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohové smaženky II.

Tvarohové smaženky II.

Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)

Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)

Tvarohové smaženky

Tvarohové smaženky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra 1 | 29. 2. 2008 21:03

    Tak dneska sem jich opět dělala a podařili se na jedničku a místo marmelády sem dala nugetu a byla to veliká mňamka:-)

  • Anonym | 29. 2. 2008 19:42

    Pani Vencová byla odtuď vyštvaná , tak jako jiné dámy , které se vám nehodily do krámu,protože s vámi nekdákaly ve vaši kukani.-Je to hnus , ale pro mně i škoda.Chybí mi. Rád bych vás tituloval velkým V,ale za to mi nestojíte.Jste slepičky,které uklovají každého,kdo se zastane nějaké osoby, která vám není dost dobrá. Paní T.J.se tu před nedávnem dušovala , jak jí doma zdravě,teď by ohlodala i prasečí kost.Přetvářka a lhaní.Už to opravdu není , co dřív.Jen houšť . Vaše stránky opouštím a věřím , že jste rádi.Kurník šlape dle předpisů , jako za totáče.

  • K.V. | 29. 2. 2008 13:57

    PANI VLASTA VENCOVA SEM DALA PODOBNY RECEPT NA "TVAROHOVY ZAVIN". TAKE MOC DOBRY!

  • Di | 29. 2. 2008 09:19

    Ivčo, určitě ne, mám to mnohonásobně vyzkoušené. ?ožná jen přidáte malinko mouky, aby se těsto při pípravě nelepilo na vál. Těsto je opravdu skvělé, křehké po upečení, můžete se pustit ještě do teplého moučníku.

  • Di | 29. 2. 2008 07:03

    Tvarohové těsto je skvělé na mnoho dalších dobrot: na jablkový závin, slané rohlíčky atd. Mně přijde lepší dělat těsto z polohrubé mouky - lépe se s ním pracuje, tvaroh jakýkoliv, ale pro začátečníky bych doporučila kostičku, ne vaničku - se sušším tvarohem se také lépe pracuje. Žloutek nedávám, ale bílek bych asi použila na pomazání vnitřních okrajů taštiček, aby náplň nevytékala. Těsto před vložením do lednice i po vytažení z ní vyválím a složím jako listové. Určitě zkusím variantu s čokoládovou nápní.

  • Ivča | 28. 2. 2008 23:28

    Není moc té hery ? Na 1 tvaroh se mi zdá 1 hera moc.

  • Petra | 28. 2. 2008 22:52

    Děkuju, já přehlédla, že jste tam tu Heru uvedla taky. Tak teď je mi to jasné, prostě tam patří. Pustím se do toho co nejdřív a pak poreferuji.

  • Petra 1 | 28. 2. 2008 20:43

    Tak hera sa tam přidává k tomu těstu. Tento recept kdo by chtěl vidět postup je aj z pořadu pod pokličkou pod tématem mouka. Já ho už vyzkoušela a všem to doma moc chutnalo:-)

  • Petra | 28. 2. 2008 19:58

    No to já jen, že ta Hera je uvedená v ingrediencích a pak se nám někam ztratila :o) Pokud to ale jde bez ní, jedině dobře. Tak to mám risknout bez Hery? Ráda bych to vyzkoušela, tváří se to velmi lákavě!

  • Dagmara | 28. 2. 2008 19:20

    Tvarohové chrupinky znám, jsou moc dobré. Těsto dělám jen z tvarohu,mouky a hery a 1 vejce. Marmeláda, kterou dám jako náplň vše dosladí . Ale to jak kdo má rád. Jinak moc sdobrý recept. Dovám 1.

  • Petra | 28. 2. 2008 18:52

    Někde mi tam chybí těch 250 g hery...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Hladká mouka Marmeláda Moučkový cukr Skořicový cukr Tučný tvaroh Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní vepřová játra

Pikantní vepřová játra

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

Fazolky po staročesku

Fazolky po staročesku

Tagliatelle se špenátem a houbovou omáčkou

Tagliatelle se špenátem a houbovou…

Buchty - těsto z domácí pekárny

Buchty - těsto z domácí pekárny

Vepřové kotlety v leču

Vepřové kotlety v leču

Hovězí pupek s houbovou omáčkou a sejkorami

Hovězí pupek s houbovou omáčkou a…

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve smetanové omáčce

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve…

(nejen) Vepřová uzenářská pečeně

(nejen) Vepřová uzenářská pečeně

Doporučujeme

120 minut
Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem

Vepřové výpečky se špenátem a…

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

15
Svatomartinská husa 5 hodin pečená
Svatomartinská husa 5…
13
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s…
13
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
11
Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky
Šťavnatý mrkvový koláč …
11
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční moučníky z ikonické tyčinky s kokosovo-rumovou příchutí
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční…
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
AHA.cz Nemocný syn Pepy Vojtka: Nepřestáváme doufat!

Nemocný syn Pepy Vojtka: Nepřestáváme doufat!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Spodní prádlo podle znamení: Ve kterém se budete cítit nejlépe?

Spodní prádlo podle znamení: Ve kterém se budete cítit nejlépe?

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Bohdalová (94) po pohřbu Duky (†82): Řekla jsem mu svůj názor na víru! Pak jsem se lekla…

Bohdalová (94) po pohřbu Duky (†82): Řekla jsem mu svůj názor na víru! Pak jsem se lekla…

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by si měl začít hlídat váhu a kdo zažije rande snů?

Horoskop na další týden: Kdo by si měl začít hlídat váhu a kdo zažije rande snů?

  • Recepty.cz
  • Tvarohové chrupinky II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact