• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tvarohové chrupinky II.
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohové chrupinky II.

autor: Vanessa
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohové chrupinky II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hladká mouka
    • 250
      g tučný tvaroh
    • 250
      g hera
    • 1
      ks žloutek
    • marmeláda Nugeta
    • 3
      lžíce moučkový cukr
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 2
      ks skořicový cukr

Postup přípravy receptu

1
Tvaroh, cukr, mouku a žloutek smíchejte dohromady a vypracujte těsto. To nechte v ledničce asi 1 hodinu odpočinout. Pak těsto vyválejte na pomoučeném vále a vykrájejte z něj čtverečky o velikosti 8x8 cm. Do středu každého čtverce dejte trošku marmelády nebo nugety a přehněte do tvaru trojuhelníku, po krajích pečlivě přimáčkněte. Plech vyložte pečícím papírem a a pečte je v předehřáte troubě na 180 °C. Ještě teplé křupinky obalujte ve směsi skořicového, vanilkového a moučkového cukru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohové knedlíky s meruňkami

Tvarohové knedlíky s meruňkami

Tvarohové smaženky II.

Tvarohové smaženky II.

Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)

Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra 1 | 29. 2. 2008 21:03

    Tak dneska sem jich opět dělala a podařili se na jedničku a místo marmelády sem dala nugetu a byla to veliká mňamka:-)

  • Anonym | 29. 2. 2008 19:42

    Pani Vencová byla odtuď vyštvaná , tak jako jiné dámy , které se vám nehodily do krámu,protože s vámi nekdákaly ve vaši kukani.-Je to hnus , ale pro mně i škoda.Chybí mi. Rád bych vás tituloval velkým V,ale za to mi nestojíte.Jste slepičky,které uklovají každého,kdo se zastane nějaké osoby, která vám není dost dobrá. Paní T.J.se tu před nedávnem dušovala , jak jí doma zdravě,teď by ohlodala i prasečí kost.Přetvářka a lhaní.Už to opravdu není , co dřív.Jen houšť . Vaše stránky opouštím a věřím , že jste rádi.Kurník šlape dle předpisů , jako za totáče.

  • K.V. | 29. 2. 2008 13:57

    PANI VLASTA VENCOVA SEM DALA PODOBNY RECEPT NA "TVAROHOVY ZAVIN". TAKE MOC DOBRY!

  • Di | 29. 2. 2008 09:19

    Ivčo, určitě ne, mám to mnohonásobně vyzkoušené. ?ožná jen přidáte malinko mouky, aby se těsto při pípravě nelepilo na vál. Těsto je opravdu skvělé, křehké po upečení, můžete se pustit ještě do teplého moučníku.

  • Di | 29. 2. 2008 07:03

    Tvarohové těsto je skvělé na mnoho dalších dobrot: na jablkový závin, slané rohlíčky atd. Mně přijde lepší dělat těsto z polohrubé mouky - lépe se s ním pracuje, tvaroh jakýkoliv, ale pro začátečníky bych doporučila kostičku, ne vaničku - se sušším tvarohem se také lépe pracuje. Žloutek nedávám, ale bílek bych asi použila na pomazání vnitřních okrajů taštiček, aby náplň nevytékala. Těsto před vložením do lednice i po vytažení z ní vyválím a složím jako listové. Určitě zkusím variantu s čokoládovou nápní.

  • Ivča | 28. 2. 2008 23:28

    Není moc té hery ? Na 1 tvaroh se mi zdá 1 hera moc.

  • Petra | 28. 2. 2008 22:52

    Děkuju, já přehlédla, že jste tam tu Heru uvedla taky. Tak teď je mi to jasné, prostě tam patří. Pustím se do toho co nejdřív a pak poreferuji.

  • Petra 1 | 28. 2. 2008 20:43

    Tak hera sa tam přidává k tomu těstu. Tento recept kdo by chtěl vidět postup je aj z pořadu pod pokličkou pod tématem mouka. Já ho už vyzkoušela a všem to doma moc chutnalo:-)

  • Petra | 28. 2. 2008 19:58

    No to já jen, že ta Hera je uvedená v ingrediencích a pak se nám někam ztratila :o) Pokud to ale jde bez ní, jedině dobře. Tak to mám risknout bez Hery? Ráda bych to vyzkoušela, tváří se to velmi lákavě!

  • Dagmara | 28. 2. 2008 19:20

    Tvarohové chrupinky znám, jsou moc dobré. Těsto dělám jen z tvarohu,mouky a hery a 1 vejce. Marmeláda, kterou dám jako náplň vše dosladí . Ale to jak kdo má rád. Jinak moc sdobrý recept. Dovám 1.

  • Petra | 28. 2. 2008 18:52

    Někde mi tam chybí těch 250 g hery...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Hladká mouka Marmeláda Moučkový cukr Skořicový cukr Tučný tvaroh Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninová polévka

Zeleninová polévka

Salát z červené řepy s fazolemi

Salát z červené řepy s fazolemi

Zapékaná čekanka po francouzsku

Zapékaná čekanka po francouzsku

Rybízové víno II.

Rybízové víno II.

Hermelínové karbanátky

Hermelínové karbanátky

Hamburgery original

Hamburgery original

Duo bábovka

Duo bábovka

Pečené uzené koleno

Pečené uzené koleno

Gulášová polévka z kuřecích žaludků

Gulášová polévka z kuřecích žaludků

Doporučujeme

35 minut
Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré

Masové kuličky s pečenou dýní a…

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

94
Pestré šťouchané brambory
Pestré šťouchané brambory
45
Citronová bábovka s mákem
Citronová bábovka s mákem
38
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…
24
Králičí hřbet v hořčičné omáčce
Králičí hřbet v hořčičné…
24
Salát s rajčaty, avokádem a nivou
Salát s rajčaty,…

Zajímavé články

Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si rychle, levně a klidně i bez masa
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si…
AHA.cz Šílená zrada! Adamec za zdmi ústavu... z rozhodnutí Jany

Šílená zrada! Adamec za zdmi ústavu... z rozhodnutí Jany

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 1. 10. 2025: Kdo naváže důležité kontakty a kdo zazáří v práci?

Denní horoskop na středu 1. 10. 2025: Kdo naváže důležité kontakty a kdo zazáří v práci?

Ženy.cz Po ránu mluvit prostě nebudu!

Po ránu mluvit prostě nebudu!

Blesk.cz Režisér Jiří Adamec po převozu do ústavu: Drahý luxus se zvláštním režimem! A také temnou minulostí

Režisér Jiří Adamec po převozu do ústavu: Drahý luxus se zvláštním režimem! A také temnou minulostí

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Numeroložka o říjnu: Vaše kroky ovlivní celý příští rok! Který týden bude výjimečný?

Numeroložka o říjnu: Vaše kroky ovlivní celý příští rok! Který týden bude výjimečný?

  • Recepty.cz
  • Tvarohové chrupinky II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact