• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tvarohové chrupinky II.
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohové chrupinky II.

autor: Vanessa
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohové chrupinky II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hladká mouka
    • 250
      g tučný tvaroh
    • 250
      g hera
    • 1
      ks žloutek
    • marmeláda Nugeta
    • 3
      lžíce moučkový cukr
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 2
      ks skořicový cukr

Postup přípravy receptu

1
Tvaroh, cukr, mouku a žloutek smíchejte dohromady a vypracujte těsto. To nechte v ledničce asi 1 hodinu odpočinout. Pak těsto vyválejte na pomoučeném vále a vykrájejte z něj čtverečky o velikosti 8x8 cm. Do středu každého čtverce dejte trošku marmelády nebo nugety a přehněte do tvaru trojuhelníku, po krajích pečlivě přimáčkněte. Plech vyložte pečícím papírem a a pečte je v předehřáte troubě na 180 °C. Ještě teplé křupinky obalujte ve směsi skořicového, vanilkového a moučkového cukru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)

Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)

Tvarohové smaženky

Tvarohové smaženky

Tvarohové noky (knedlíky) s ovocem

Tvarohové noky (knedlíky) s ovocem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra 1 | 29. 2. 2008 21:03

    Tak dneska sem jich opět dělala a podařili se na jedničku a místo marmelády sem dala nugetu a byla to veliká mňamka:-)

  • Anonym | 29. 2. 2008 19:42

    Pani Vencová byla odtuď vyštvaná , tak jako jiné dámy , které se vám nehodily do krámu,protože s vámi nekdákaly ve vaši kukani.-Je to hnus , ale pro mně i škoda.Chybí mi. Rád bych vás tituloval velkým V,ale za to mi nestojíte.Jste slepičky,které uklovají každého,kdo se zastane nějaké osoby, která vám není dost dobrá. Paní T.J.se tu před nedávnem dušovala , jak jí doma zdravě,teď by ohlodala i prasečí kost.Přetvářka a lhaní.Už to opravdu není , co dřív.Jen houšť . Vaše stránky opouštím a věřím , že jste rádi.Kurník šlape dle předpisů , jako za totáče.

  • K.V. | 29. 2. 2008 13:57

    PANI VLASTA VENCOVA SEM DALA PODOBNY RECEPT NA "TVAROHOVY ZAVIN". TAKE MOC DOBRY!

  • Di | 29. 2. 2008 09:19

    Ivčo, určitě ne, mám to mnohonásobně vyzkoušené. ?ožná jen přidáte malinko mouky, aby se těsto při pípravě nelepilo na vál. Těsto je opravdu skvělé, křehké po upečení, můžete se pustit ještě do teplého moučníku.

  • Di | 29. 2. 2008 07:03

    Tvarohové těsto je skvělé na mnoho dalších dobrot: na jablkový závin, slané rohlíčky atd. Mně přijde lepší dělat těsto z polohrubé mouky - lépe se s ním pracuje, tvaroh jakýkoliv, ale pro začátečníky bych doporučila kostičku, ne vaničku - se sušším tvarohem se také lépe pracuje. Žloutek nedávám, ale bílek bych asi použila na pomazání vnitřních okrajů taštiček, aby náplň nevytékala. Těsto před vložením do lednice i po vytažení z ní vyválím a složím jako listové. Určitě zkusím variantu s čokoládovou nápní.

  • Ivča | 28. 2. 2008 23:28

    Není moc té hery ? Na 1 tvaroh se mi zdá 1 hera moc.

  • Petra | 28. 2. 2008 22:52

    Děkuju, já přehlédla, že jste tam tu Heru uvedla taky. Tak teď je mi to jasné, prostě tam patří. Pustím se do toho co nejdřív a pak poreferuji.

  • Petra 1 | 28. 2. 2008 20:43

    Tak hera sa tam přidává k tomu těstu. Tento recept kdo by chtěl vidět postup je aj z pořadu pod pokličkou pod tématem mouka. Já ho už vyzkoušela a všem to doma moc chutnalo:-)

  • Petra | 28. 2. 2008 19:58

    No to já jen, že ta Hera je uvedená v ingrediencích a pak se nám někam ztratila :o) Pokud to ale jde bez ní, jedině dobře. Tak to mám risknout bez Hery? Ráda bych to vyzkoušela, tváří se to velmi lákavě!

  • Dagmara | 28. 2. 2008 19:20

    Tvarohové chrupinky znám, jsou moc dobré. Těsto dělám jen z tvarohu,mouky a hery a 1 vejce. Marmeláda, kterou dám jako náplň vše dosladí . Ale to jak kdo má rád. Jinak moc sdobrý recept. Dovám 1.

  • Petra | 28. 2. 2008 18:52

    Někde mi tam chybí těch 250 g hery...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Hladká mouka Marmeláda Moučkový cukr Skořicový cukr Tučný tvaroh Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koprová omáčka

Koprová omáčka

Špenátové palačinky zapečené

Špenátové palačinky zapečené

Bílá kuřecí omáčka se žampiony

Bílá kuřecí omáčka se žampiony

Plněné langoše

Plněné langoše

Ananasová podkova

Ananasová podkova

Bílkový chlebíček II.

Bílkový chlebíček II.

Ovarová polévka se zeleninou

Ovarová polévka se zeleninou

Rybízový koláč podle paní Mixové

Rybízový koláč podle paní Mixové

Rajčatový salát s balkánským sýrem

Rajčatový salát s balkánským sýrem

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

42
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
35
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
27
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Čím víc se vám daří, tím míň si věříte? Vítejte v klubu podvodnic!

Čím víc se vám daří, tím míň si věříte? Vítejte v klubu podvodnic!

Blesk.cz Velký návrat Charlotte Gottové (19): Svůdná kráska!

Velký návrat Charlotte Gottové (19): Svůdná kráska!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

  • Recepty.cz
  • Tvarohové chrupinky II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact