• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Tvarohová zmrzlina Míša
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohová zmrzlina Míša

autor: @janinka
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 36
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohová zmrzlina Míša
Tvarohová zmrzlina Míša
Tvarohová zmrzlina Míša
Tvarohová zmrzlina Míša
Tvarohová zmrzlina Míša
Tvarohová zmrzlina Míša
Tvarohová zmrzlina Míša
5fotografií
Nahrát fotku
 

Tradiční česká zmrzlina zvaná Míša patří k populárním pamlskům, který parádně osvěží v horkých dnech. Můžete si ji snadno připravit i doma. Pochoutka plná tvarohu politá čokoládou zcela jistě vykouzlí úsměv na tváři malých i velkých.

Suroviny

2 porce
    • 3
      ks vanilkový cukr
    • hnědý rum
    • 250
      g měkký tvaroh
    • smetana ke šlehání 33% tuku
    • citronová šťáva
    • ovoce
    • 1
      lžíce med
  • pro obměnu můžeme přidat
    • čokoláda na vaření, rozinky naložené v rumu, nejlépe jahody, džem (to pak ubereme množství přidaného vanilíno

Postup přípravy receptu

1
Tvaroh smícháme s vanilínovými cukry, medem, citrónovou šťávou a rumem. Odděleně si vyšleháme smetanu ke šlehání. Poté vyšlehanou smetanu přidáme k tvarohové směsi.
2
Pokud nepřidáváme další ingredience, zmrzlina je hotová, dáme ji do plastové dózy (popřípadě polejeme zvolenou polevou) a zamrazíme.Uvedené množství je na půllitrovou dózu.

RADA: Kam v Praze na nejlepší zmrzlinu?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zmrzlina ze zeleného čaje

Zmrzlina ze zeleného čaje

Zmrzlina s ovesnými vločkami

Zmrzlina s ovesnými vločkami

Zmrzlina ze zeleného čaje s karamelizovanými ořechy

Zmrzlina ze zeleného čaje s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Baruch Goldstein | 28. 1. 2016 17:01

    vcera jsem ji delal, ale jako prvni jsem vypil rum a uz si nepamatuju, jaka byla zmrzlina. v predsini je nablito, tak asi nic moc...

  • monča | 19. 1. 2016 14:29

    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

  • Karel | 18. 8. 2014 23:05

    Nezlobte se za moji kritiku ...ale to chuti vic jak zmrzli pribinacek nez jak Misa zmrzlina...

  • Marketa.A85 | 13. 6. 2014 19:03

    Bez uvedení množství ingrediencí jsem zkoušela recept s 1 kelímkem smetany ke šlehání, bylo potřeba ji dosladit (bez toho by výsledek asi nebyl moc dobrý). Takto připravená zmrzlina se musela nechat "povolit" alespoň 15 min. před servírováním, jinak byla velmi tuhá. Ale pro příště už vím, kolik čeho přidat, dobrý základ pro tvarohovou zmrzlinu :-)

  • captainka morganová | 8. 6. 2014 13:30

    Asi tak litr,pak je to pro pravé muže :-D :-D

  • Jozef | 4. 6. 2014 19:53

    kolko tam ide rumu?

  • Delarue
    Delarue | 31. 10. 2012 22:37

    S přítelem ji máme rádi a když přidám domácí tvaroh bomba! :-D

  • Karlík | 8. 10. 2012 13:01

    Vanilínový cukr proč? Když už to dělám doma, tak tam snad rovnou dáme vanilku ne?

  • angelika22 | 17. 7. 2012 12:37

    děti se oblizují, tak je asi výborná , díky za recept

  • angelika | 16. 7. 2012 18:45

    hm, tak to nevím jak to zamíchám v nanukových formičkách :(

  • angelika | 16. 7. 2012 18:43

    tak jsem recept vyzkoušela, uvidíme až se vyndá z mrazáku , písnu jak chutnala :-)

  • Drukvová Martina | 31. 5. 2012 11:56

    Je jednoduchá a výborná, budu opakovat. <3

  • Franta | 30. 5. 2012 10:31

    Zmrzka je jednoducha na vyrobu, zvladne to i takovej amater jako ja, kterej pripali i vodu na kafe. Nemel jsem v cem uslehat smetanu, tak jsem pouzil shaker a taky pekne ztuhla:). "Dezert mi moc chutnal, a tak dávám za dnešní večer 10 bodů"

  • B | 22. 12. 2011 23:01

    dík za fintu ;-)

  • Lucka | 1. 10. 2011 11:20

    Ano...fígl je v tom, že zmrzlinu po té co jí vyrobíte dáte do mrazáku a zhruba po půl hodině až hodině jí promícháte(opakovaně..dokud neztuhne), jinak nahoře bude krásně krémová a dole budete mít "ledík"...takto se to dělá i s normální zmrzlinou v továrně...zatím co se zamrazuje se stále jemně promíchává aby se těžké vodové části neusadily na dně :-P

  • jmuell1 | 13. 8. 2011 10:15

    Výborná zmrzlinka. Chtěla jsem pořídit fotečky, ale bohužel jsem to nestihla, neboť se dřív snědla!

  • Marketa | 7. 8. 2011 17:35

    Já jsem zkoušela dělat Míšu podle trochu jiného receptu (http://www.smoulata.cz/domaci-zmrzlina-misa ), ale tenhle určitě taky vyzkouším. Snad se povede :-\

  • kuba kolek | 4. 1. 2011 19:54

    zmrzlinu zkusím udělat a doufám že se mi podaří recept určitě nesklame 8-)

  • mirinda25 | 29. 12. 2010 19:22

    Zmrzlina je výborná, přidala jsem kompotované broskve nakrájené na kousky. Příště budu dělat aspoň ze dvou dávek.

  • Jana Pavelková | 27. 5. 2009 15:16

    tato zmzlina mi chutná moc, recept jsem si oblíbila díky tomu, že je smetanový, "vodové" zmrzliny nemám ráda. Avšak hledám fígl, aby nepřemrzla, nebo jak to nazvat, když zmrzlinu udělám, po 4 hodinách v mrazničce je luxusní, přejedete lžičkou po povrchu a krásně zmrzlinu naberete - když ji na posezení nesníte celou ;-) po více dnech v mrazničce jsme ji s přítelem porcovali div ne kladivem a sekáčkem na led. V puse se pak stále krásně rozplývala. Necháváte před porcováním domácí zmrzlinu povolit? U těch koupených se nám nikdy nestalo, že by tak ztuhla/zmrzla...

  • Věra Štroblová | 15. 5. 2009 10:09

    Recept vyzkouším až dozrají jahody, vypadá moc dobře ! Pak samozřejmě zopakuji s rybízem, malinami atp. :-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Krémy & pudingy & zmrzlina Nejlepší dezerty
Moučníky Dezerty Chlazení Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Čokoláda Hnědý rum Med Měkký tvaroh Ovoce Smetana ke šlehání Vanilkový cukr

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Angreštová marmeláda s medem

Angreštová marmeláda s medem

Játrová nádivka na pekáč

Játrová nádivka na pekáč

Jogurtová jahodová zmrzlina

Jogurtová jahodová zmrzlina

Karamelové hrušky

Karamelové hrušky

Vynikající pomazánka z nivy

Vynikající pomazánka z nivy

Dušené maso s dýní

Dušené maso s dýní

Cukrové koláčky nebo šátečky

Cukrové koláčky nebo šátečky

Vynikající kuře na paprice

Vynikající kuře na paprice

Carrot cake (Mrkvový dort) s pomerančem

Carrot cake (Mrkvový dort) s…

Doporučujeme

225 minut
Pečený králík s citronem a bylinkami

Pečený králík s citronem a bylinkami

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

172
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
38
Cuketové placičky s žervé
Cuketové placičky s žervé
34
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
33
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
25
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté

Zajímavé články

Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
Kuře na grilu: 5 způsobů, jak ho připravit, aby byl výsledek perfektní!
Kuře na grilu: 5 způsobů, jak ho připravit, aby…
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových květů a ochutnejte z nich ty nejlepší dezerty
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových…
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané dobroty, se kterými u dětí uspějete
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané…
AHA.cz Jak Čenský překvapil: Paralelní vztah s Morávkovou?

Jak Čenský překvapil: Paralelní vztah s Morávkovou?

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Čermákova (52) ex Veronika (31) se zajdou Drahokoupilem (29): Lovestory pokračuje!

Čermákova (52) ex Veronika (31) se zajdou Drahokoupilem (29): Lovestory pokračuje!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Další doporučené recepty:

Tvarohová štola s rozinkami
Tvarohová štola s rozinkami
Tvarohová vánočka
Tvarohová vánočka
Tvarohová zálivka na zeleninové saláty
Tvarohová zálivka na zeleninové saláty
Tvarohová zmrzlina s ostružinami
Tvarohová zmrzlina s ostružinami
Tvarohové bábovičky s bazalkovým cukrem
Tvarohové bábovičky s bazalkovým cukrem
Tvarohové brambory - zapečené
Tvarohové brambory - zapečené
  • Recepty.cz
  • Tvarohová zmrzlina Míša
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact