• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Tvarohová zmrzlina Míša
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohová zmrzlina Míša

autor: @janinka
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 36
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohová zmrzlina Míša
Tvarohová zmrzlina Míša
Tvarohová zmrzlina Míša
Tvarohová zmrzlina Míša
Tvarohová zmrzlina Míša
Tvarohová zmrzlina Míša
Tvarohová zmrzlina Míša
5fotografií
Nahrát fotku
 

Tradiční česká zmrzlina zvaná Míša patří k populárním pamlskům, který parádně osvěží v horkých dnech. Můžete si ji snadno připravit i doma. Pochoutka plná tvarohu politá čokoládou zcela jistě vykouzlí úsměv na tváři malých i velkých.

Suroviny

2 porce
    • 3
      ks vanilkový cukr
    • hnědý rum
    • 250
      g měkký tvaroh
    • smetana ke šlehání 33% tuku
    • citronová šťáva
    • ovoce
    • 1
      lžíce med
  • pro obměnu můžeme přidat
    • čokoláda na vaření, rozinky naložené v rumu, nejlépe jahody, džem (to pak ubereme množství přidaného vanilíno

Postup přípravy receptu

1
Tvaroh smícháme s vanilínovými cukry, medem, citrónovou šťávou a rumem. Odděleně si vyšleháme smetanu ke šlehání. Poté vyšlehanou smetanu přidáme k tvarohové směsi.
2
Pokud nepřidáváme další ingredience, zmrzlina je hotová, dáme ji do plastové dózy (popřípadě polejeme zvolenou polevou) a zamrazíme.Uvedené množství je na půllitrovou dózu.

RADA: Kam v Praze na nejlepší zmrzlinu?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zmrzlina ze zeleného čaje

Zmrzlina ze zeleného čaje

Zmrzlina s ovesnými vločkami

Zmrzlina s ovesnými vločkami

Zmrzlina ze zeleného čaje s karamelizovanými ořechy

Zmrzlina ze zeleného čaje s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Baruch Goldstein | 28. 1. 2016 17:01

    vcera jsem ji delal, ale jako prvni jsem vypil rum a uz si nepamatuju, jaka byla zmrzlina. v predsini je nablito, tak asi nic moc...

  • monča | 19. 1. 2016 14:29

    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

  • Karel | 18. 8. 2014 23:05

    Nezlobte se za moji kritiku ...ale to chuti vic jak zmrzli pribinacek nez jak Misa zmrzlina...

  • Marketa.A85 | 13. 6. 2014 19:03

    Bez uvedení množství ingrediencí jsem zkoušela recept s 1 kelímkem smetany ke šlehání, bylo potřeba ji dosladit (bez toho by výsledek asi nebyl moc dobrý). Takto připravená zmrzlina se musela nechat "povolit" alespoň 15 min. před servírováním, jinak byla velmi tuhá. Ale pro příště už vím, kolik čeho přidat, dobrý základ pro tvarohovou zmrzlinu :-)

  • captainka morganová | 8. 6. 2014 13:30

    Asi tak litr,pak je to pro pravé muže :-D :-D

  • Jozef | 4. 6. 2014 19:53

    kolko tam ide rumu?

  • Delarue
    Delarue | 31. 10. 2012 22:37

    S přítelem ji máme rádi a když přidám domácí tvaroh bomba! :-D

  • Karlík | 8. 10. 2012 13:01

    Vanilínový cukr proč? Když už to dělám doma, tak tam snad rovnou dáme vanilku ne?

  • angelika22 | 17. 7. 2012 12:37

    děti se oblizují, tak je asi výborná , díky za recept

  • angelika | 16. 7. 2012 18:45

    hm, tak to nevím jak to zamíchám v nanukových formičkách :(

  • angelika | 16. 7. 2012 18:43

    tak jsem recept vyzkoušela, uvidíme až se vyndá z mrazáku , písnu jak chutnala :-)

  • Drukvová Martina | 31. 5. 2012 11:56

    Je jednoduchá a výborná, budu opakovat. <3

  • Franta | 30. 5. 2012 10:31

    Zmrzka je jednoducha na vyrobu, zvladne to i takovej amater jako ja, kterej pripali i vodu na kafe. Nemel jsem v cem uslehat smetanu, tak jsem pouzil shaker a taky pekne ztuhla:). "Dezert mi moc chutnal, a tak dávám za dnešní večer 10 bodů"

  • B | 22. 12. 2011 23:01

    dík za fintu ;-)

  • Lucka | 1. 10. 2011 11:20

    Ano...fígl je v tom, že zmrzlinu po té co jí vyrobíte dáte do mrazáku a zhruba po půl hodině až hodině jí promícháte(opakovaně..dokud neztuhne), jinak nahoře bude krásně krémová a dole budete mít "ledík"...takto se to dělá i s normální zmrzlinou v továrně...zatím co se zamrazuje se stále jemně promíchává aby se těžké vodové části neusadily na dně :-P

  • jmuell1 | 13. 8. 2011 10:15

    Výborná zmrzlinka. Chtěla jsem pořídit fotečky, ale bohužel jsem to nestihla, neboť se dřív snědla!

  • Marketa | 7. 8. 2011 17:35

    Já jsem zkoušela dělat Míšu podle trochu jiného receptu (http://www.smoulata.cz/domaci-zmrzlina-misa ), ale tenhle určitě taky vyzkouším. Snad se povede :-\

  • kuba kolek | 4. 1. 2011 19:54

    zmrzlinu zkusím udělat a doufám že se mi podaří recept určitě nesklame 8-)

  • mirinda25 | 29. 12. 2010 19:22

    Zmrzlina je výborná, přidala jsem kompotované broskve nakrájené na kousky. Příště budu dělat aspoň ze dvou dávek.

  • Jana Pavelková | 27. 5. 2009 15:16

    tato zmzlina mi chutná moc, recept jsem si oblíbila díky tomu, že je smetanový, "vodové" zmrzliny nemám ráda. Avšak hledám fígl, aby nepřemrzla, nebo jak to nazvat, když zmrzlinu udělám, po 4 hodinách v mrazničce je luxusní, přejedete lžičkou po povrchu a krásně zmrzlinu naberete - když ji na posezení nesníte celou ;-) po více dnech v mrazničce jsme ji s přítelem porcovali div ne kladivem a sekáčkem na led. V puse se pak stále krásně rozplývala. Necháváte před porcováním domácí zmrzlinu povolit? U těch koupených se nám nikdy nestalo, že by tak ztuhla/zmrzla...

  • Věra Štroblová | 15. 5. 2009 10:09

    Recept vyzkouším až dozrají jahody, vypadá moc dobře ! Pak samozřejmě zopakuji s rybízem, malinami atp. :-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Krémy & pudingy & zmrzlina Nejlepší dezerty
Moučníky Dezerty Chlazení Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Čokoláda Hnědý rum Med Měkký tvaroh Ovoce Smetana ke šlehání Vanilkový cukr

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybízový žmolenkový koláč

Rybízový žmolenkový koláč

Krkovička jako bramboráková

Krkovička jako bramboráková

Cuketová buchta III.

Cuketová buchta III.

Palačinky s jahodovým rozvarem

Palačinky s jahodovým rozvarem

Papriky s rajčaty - sterilované

Papriky s rajčaty - sterilované

Báječné ovocné řezy - krémeš

Báječné ovocné řezy - krémeš

Mleté hovězí po anglicku

Mleté hovězí po anglicku

Čočka na kyselo po našem

Čočka na kyselo po našem

Ledový salát s okurkou a mátou

Ledový salát s okurkou a mátou

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

58
Dýňové pyré s bramborem
Dýňové pyré s bramborem
48
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
47
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
36
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
34
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Rozvedená Jennifer Lopezová: Ukázala bradavku

Rozvedená Jennifer Lopezová: Ukázala bradavku

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. &#039;Každý měsíc kupuji nové boty,&#039; říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. &#039;Každý měsíc kupuji nové boty,&#039; říká maminka

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Další doporučené recepty:

Tvarohová štola s rozinkami
Tvarohová štola s rozinkami
Tvarohová vánočka
Tvarohová vánočka
Tvarohová zálivka na zeleninové saláty
Tvarohová zálivka na zeleninové saláty
Tvarohová zmrzlina s ostružinami
Tvarohová zmrzlina s ostružinami
Tvarohové bábovičky s bazalkovým cukrem
Tvarohové bábovičky s bazalkovým cukrem
Tvarohové brambory - zapečené
Tvarohové brambory - zapečené
  • Recepty.cz
  • Tvarohová zmrzlina Míša
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact