• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Tvarohová zmrzlina Míša
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohová zmrzlina Míša

autor: @janinka
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 36
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohová zmrzlina Míša
Tvarohová zmrzlina Míša
Tvarohová zmrzlina Míša
Tvarohová zmrzlina Míša
Tvarohová zmrzlina Míša
Tvarohová zmrzlina Míša
Tvarohová zmrzlina Míša
5fotografií
Nahrát fotku
 

Tradiční česká zmrzlina zvaná Míša patří k populárním pamlskům, který parádně osvěží v horkých dnech. Můžete si ji snadno připravit i doma. Pochoutka plná tvarohu politá čokoládou zcela jistě vykouzlí úsměv na tváři malých i velkých.

Suroviny

2 porce
    • 3
      ks vanilkový cukr
    • hnědý rum
    • 250
      g měkký tvaroh
    • smetana ke šlehání 33% tuku
    • citronová šťáva
    • ovoce
    • 1
      lžíce med
  • pro obměnu můžeme přidat
    • čokoláda na vaření, rozinky naložené v rumu, nejlépe jahody, džem (to pak ubereme množství přidaného vanilíno

Postup přípravy receptu

1
Tvaroh smícháme s vanilínovými cukry, medem, citrónovou šťávou a rumem. Odděleně si vyšleháme smetanu ke šlehání. Poté vyšlehanou smetanu přidáme k tvarohové směsi.
2
Pokud nepřidáváme další ingredience, zmrzlina je hotová, dáme ji do plastové dózy (popřípadě polejeme zvolenou polevou) a zamrazíme.Uvedené množství je na půllitrovou dózu.

RADA: Kam v Praze na nejlepší zmrzlinu?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zmrzlina ze zeleného čaje

Zmrzlina ze zeleného čaje

Zmrzlina s ovesnými vločkami

Zmrzlina s ovesnými vločkami

Zmrzlina ze zeleného čaje s karamelizovanými ořechy

Zmrzlina ze zeleného čaje s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Baruch Goldstein | 28. 1. 2016 17:01

    vcera jsem ji delal, ale jako prvni jsem vypil rum a uz si nepamatuju, jaka byla zmrzlina. v predsini je nablito, tak asi nic moc...

  • monča | 19. 1. 2016 14:29

    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

  • Karel | 18. 8. 2014 23:05

    Nezlobte se za moji kritiku ...ale to chuti vic jak zmrzli pribinacek nez jak Misa zmrzlina...

  • Marketa.A85 | 13. 6. 2014 19:03

    Bez uvedení množství ingrediencí jsem zkoušela recept s 1 kelímkem smetany ke šlehání, bylo potřeba ji dosladit (bez toho by výsledek asi nebyl moc dobrý). Takto připravená zmrzlina se musela nechat "povolit" alespoň 15 min. před servírováním, jinak byla velmi tuhá. Ale pro příště už vím, kolik čeho přidat, dobrý základ pro tvarohovou zmrzlinu :-)

  • captainka morganová | 8. 6. 2014 13:30

    Asi tak litr,pak je to pro pravé muže :-D :-D

  • Jozef | 4. 6. 2014 19:53

    kolko tam ide rumu?

  • Delarue
    Delarue | 31. 10. 2012 22:37

    S přítelem ji máme rádi a když přidám domácí tvaroh bomba! :-D

  • Karlík | 8. 10. 2012 13:01

    Vanilínový cukr proč? Když už to dělám doma, tak tam snad rovnou dáme vanilku ne?

  • angelika22 | 17. 7. 2012 12:37

    děti se oblizují, tak je asi výborná , díky za recept

  • angelika | 16. 7. 2012 18:45

    hm, tak to nevím jak to zamíchám v nanukových formičkách :(

  • angelika | 16. 7. 2012 18:43

    tak jsem recept vyzkoušela, uvidíme až se vyndá z mrazáku , písnu jak chutnala :-)

  • Drukvová Martina | 31. 5. 2012 11:56

    Je jednoduchá a výborná, budu opakovat. <3

  • Franta | 30. 5. 2012 10:31

    Zmrzka je jednoducha na vyrobu, zvladne to i takovej amater jako ja, kterej pripali i vodu na kafe. Nemel jsem v cem uslehat smetanu, tak jsem pouzil shaker a taky pekne ztuhla:). "Dezert mi moc chutnal, a tak dávám za dnešní večer 10 bodů"

  • B | 22. 12. 2011 23:01

    dík za fintu ;-)

  • Lucka | 1. 10. 2011 11:20

    Ano...fígl je v tom, že zmrzlinu po té co jí vyrobíte dáte do mrazáku a zhruba po půl hodině až hodině jí promícháte(opakovaně..dokud neztuhne), jinak nahoře bude krásně krémová a dole budete mít "ledík"...takto se to dělá i s normální zmrzlinou v továrně...zatím co se zamrazuje se stále jemně promíchává aby se těžké vodové části neusadily na dně :-P

  • jmuell1 | 13. 8. 2011 10:15

    Výborná zmrzlinka. Chtěla jsem pořídit fotečky, ale bohužel jsem to nestihla, neboť se dřív snědla!

  • Marketa | 7. 8. 2011 17:35

    Já jsem zkoušela dělat Míšu podle trochu jiného receptu (http://www.smoulata.cz/domaci-zmrzlina-misa ), ale tenhle určitě taky vyzkouším. Snad se povede :-\

  • kuba kolek | 4. 1. 2011 19:54

    zmrzlinu zkusím udělat a doufám že se mi podaří recept určitě nesklame 8-)

  • mirinda25 | 29. 12. 2010 19:22

    Zmrzlina je výborná, přidala jsem kompotované broskve nakrájené na kousky. Příště budu dělat aspoň ze dvou dávek.

  • Jana Pavelková | 27. 5. 2009 15:16

    tato zmzlina mi chutná moc, recept jsem si oblíbila díky tomu, že je smetanový, "vodové" zmrzliny nemám ráda. Avšak hledám fígl, aby nepřemrzla, nebo jak to nazvat, když zmrzlinu udělám, po 4 hodinách v mrazničce je luxusní, přejedete lžičkou po povrchu a krásně zmrzlinu naberete - když ji na posezení nesníte celou ;-) po více dnech v mrazničce jsme ji s přítelem porcovali div ne kladivem a sekáčkem na led. V puse se pak stále krásně rozplývala. Necháváte před porcováním domácí zmrzlinu povolit? U těch koupených se nám nikdy nestalo, že by tak ztuhla/zmrzla...

  • Věra Štroblová | 15. 5. 2009 10:09

    Recept vyzkouším až dozrají jahody, vypadá moc dobře ! Pak samozřejmě zopakuji s rybízem, malinami atp. :-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Krémy & pudingy & zmrzlina Nejlepší dezerty
Moučníky Dezerty Chlazení Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Čokoláda Hnědý rum Med Měkký tvaroh Ovoce Smetana ke šlehání Vanilkový cukr

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní masové nudličky

Pikantní masové nudličky

Šlehačková sekaná

Šlehačková sekaná

Zapečená brokolice se žampiony

Zapečená brokolice se žampiony

Palačinky Hana a Hana

Palačinky Hana a Hana

Nové brambory s česnekovým máslem a tvarohem

Nové brambory s česnekovým máslem a…

Mandle pražené v troubě

Mandle pražené v troubě

Sladká rýže s jahodami

Sladká rýže s jahodami

Dort "Hlava koně"

Dort "Hlava koně"

Citrónová Janina

Citrónová Janina

Doporučujeme

20 minut
Těstovinový salát s pečenou zeleninou a bazalkovým pestem

Těstovinový salát s pečenou zeleninou…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

76
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
28
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
27
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar lahodnými knedlíčky, nočky nebo svítkem
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar…
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
AHA.cz Kaiser po smrti Bartošky: Pustil jsem si doma plyn

Kaiser po smrti Bartošky: Pustil jsem si doma plyn

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Když nejsou peníze ani čas: Ty nejlepší svatebky z konfekce

Když nejsou peníze ani čas: Ty nejlepší svatebky z konfekce

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Třeštíková (43) porodila holčičku! Dostala hned dvě jména

Třeštíková (43) porodila holčičku! Dostala hned dvě jména

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Další doporučené recepty:

Tvarohová štola s rozinkami
Tvarohová štola s rozinkami
Tvarohová vánočka
Tvarohová vánočka
Tvarohová zálivka na zeleninové saláty
Tvarohová zálivka na zeleninové saláty
Tvarohová zmrzlina s ostružinami
Tvarohová zmrzlina s ostružinami
Tvarohové bábovičky s bazalkovým cukrem
Tvarohové bábovičky s bazalkovým cukrem
Tvarohové brambory - zapečené
Tvarohové brambory - zapečené
  • Recepty.cz
  • Tvarohová zmrzlina Míša
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact