Tradiční česká zmrzlina zvaná Míša patří k populárním pamlskům, který parádně osvěží v horkých dnech. Můžete si ji snadno připravit i doma. Pochoutka plná tvarohu politá čokoládou zcela jistě vykouzlí úsměv na tváři malých i velkých.
čokoláda
na vaření, rozinky naložené v rumu, nejlépe jahody, džem (to pak ubereme množství přidaného vanilíno
Postup přípravy receptu
1
Tvaroh smícháme s vanilínovými cukry, medem, citrónovou šťávou a rumem. Odděleně si vyšleháme smetanu ke šlehání. Poté vyšlehanou smetanu přidáme k tvarohové směsi.
2
Pokud nepřidáváme další ingredience, zmrzlina je hotová, dáme ji do plastové dózy (popřípadě polejeme zvolenou polevou) a zamrazíme.Uvedené množství je na půllitrovou dózu.
Bez uvedení množství ingrediencí jsem zkoušela recept s 1 kelímkem smetany ke šlehání, bylo potřeba ji dosladit (bez toho by výsledek asi nebyl moc dobrý). Takto připravená zmrzlina se musela nechat "povolit" alespoň 15 min. před servírováním, jinak byla velmi tuhá. Ale pro příště už vím, kolik čeho přidat, dobrý základ pro tvarohovou zmrzlinu :-)
Zmrzka je jednoducha na vyrobu, zvladne to i takovej amater jako ja, kterej pripali i vodu na kafe.
Nemel jsem v cem uslehat smetanu, tak jsem pouzil shaker a taky pekne ztuhla:).
"Dezert mi moc chutnal, a tak dávám za dnešní večer 10 bodů"
B
|22. 12. 2011 23:01
dík za fintu ;-)
Lucka
|1. 10. 2011 11:20
Ano...fígl je v tom, že zmrzlinu po té co jí vyrobíte dáte do mrazáku a zhruba po půl hodině až hodině jí promícháte(opakovaně..dokud neztuhne), jinak nahoře bude krásně krémová a dole budete mít "ledík"...takto se to dělá i s normální zmrzlinou v továrně...zatím co se zamrazuje se stále jemně promíchává aby se těžké vodové části neusadily na dně :-P
Výborná zmrzlinka. Chtěla jsem pořídit fotečky, ale bohužel jsem to nestihla, neboť se dřív snědla!
Marketa
|7. 8. 2011 17:35
Já jsem zkoušela dělat Míšu podle trochu jiného receptu (http://www.smoulata.cz/domaci-zmrzlina-misa ), ale tenhle určitě taky vyzkouším. Snad se povede :-\
kuba kolek
|4. 1. 2011 19:54
zmrzlinu zkusím udělat a doufám že se mi podaří recept určitě nesklame 8-)
Zmrzlina je výborná, přidala jsem kompotované broskve nakrájené na kousky. Příště budu dělat aspoň ze dvou dávek.
Jana Pavelková
|27. 5. 2009 15:16
tato zmzlina mi chutná moc, recept jsem si oblíbila díky tomu, že je smetanový, "vodové" zmrzliny nemám ráda. Avšak hledám fígl, aby nepřemrzla, nebo jak to nazvat, když zmrzlinu udělám, po 4 hodinách v mrazničce je luxusní, přejedete lžičkou po povrchu a krásně zmrzlinu naberete - když ji na posezení nesníte celou ;-) po více dnech v mrazničce jsme ji s přítelem porcovali div ne kladivem a sekáčkem na led. V puse se pak stále krásně rozplývala. Necháváte před porcováním domácí zmrzlinu povolit? U těch koupených se nám nikdy nestalo, že by tak ztuhla/zmrzla...
Věra Štroblová
|15. 5. 2009 10:09
Recept vyzkouším až dozrají jahody, vypadá moc dobře ! Pak samozřejmě zopakuji s rybízem, malinami atp. :-))