Ráda bych tento recept zkusila, ale trochu mne zarazilo množství ingrediencí. Je to správně? : mléko 3l, tvaroh 500 ml ? :-\
Jediné, co se loni urodilo byly jabka....tak jsme se cpali celou zimu žemlovkama. Tato suverénně vede...fakt výborná
Tato žemlovka je super. Manžel už jinou nechce, mňamka ;-)
ziji v usa a dostal jsem chut po silenych letech na ceskou klasickou zemlovku, co si pamatuji od babicky, jak jsem hledal recept, narazil jsem na tento, a pal na koubisovo vylepseni, a udelal jsem to prsne podle nej, dve nadoby, vanocka, ja koupil hrozinkovou, a musim napsat, lepsi zemlovku jsem jeste nejedl, dokonce ma americka rodina ocenila a smlsla si na tomto pokrmu, a to skoro nic ceskeho jim neni dobre:-))))) diky moc
delala jsem ji poprve a musim rict, ze byla vynikajici...moc dobry a chutny recept...kdybych mela hodnotit davam 1s *
Vylepšení pomocí vánočky je opravdu skvělé, dík za nápad :)
Mám pro vás pánské vylepšení z nechuti mýt nádobí. Vejce, máslo, mléko a cukr míchám dohromady. Teplé mléko, v něm rozpustím máslo. Pak do něho namáčím ztvrdlou vánočku, k tomu se hodí ideálně kupovaná nakrájená na plátky a ztvrdlá po 10 dnech, nebo tak. Podle mě lepší, než toust, protože se tak nerozblemcá a drží strukturu po upečení. Je to dobrý izolant. Vyskládám namočenou vánočku do formy, nakrájím jablka, přidám tvaroh, rozinky a ořechy, skořici a vanilkový cukr v chaotickém pořadí a uzavřu namáčenou vánočkou. Pak do zbylého mléka rozkvrdlám vejce a zaleju přes záklop. Potřebujete jen 2 nádoby. Jednu pro žemlovku, druhou pro ohřáté mléčko. Yum, Yum!
Hmm, je vážně super. Dobrá taky jen tak ke kafíčku a pro návštěvu. Díky za tip!!!