V míse rozmícháme tvaroh s máslem, cukrem, vejci, vanilkovým cukrem, omytými rozinkami, posekanými oříšky a mlékem. Nakonec přisypeme smíchanou mouku s práškem do pečiva a dobře vypracujeme na vále.
Panda Velká: ...mám téměř stejný recept na bochánky a dávám také máslo rozehřáté ...záleží na másle, mouce i velikosti vajec ...pokud podsypete moukou o něco víc, nic nezkazíte
To máslo má být rozpuštěné nebo jen změklé? Rozpustila jsem ho, ale teď mám to těsto dost řídké, tak nevím, jestli to byla chyba nebo jsem zpackala něco jiného
Děkuji za recept, dělala jsem s droždím (kvásek) a vánočka je moc dobrá, vláčná a vůbec ne suchá, což nemám ráda. :-)
Hana
|28. 12. 2016 16:27
Není zde droždí, proč má tedy těsto kynout. S "prdopečem" se má naopak pracovat rychle bez stání......
Hanz
|20. 12. 2016 00:16
Jak dloho a na kolik nastavit trobu?
Hanz
|20. 12. 2016 00:15
Jak dlouho a na kolik nastavit troubu?
Charlotta
|13. 12. 2016 22:42
Vánočka se povedla byla moc dobra! Mě se kynutá těsta nevedou vždycky z nich cítím kvasnice! Ale tohle je opravdu vynikající! :-) :-) :-) :-)
Lenka
|29. 11. 2016 14:32
výborná,rychlá příprava,doporučuji,luxusní :-D <3
Jitka
|22. 12. 2014 10:05
Vanocka je vyborna!Uz delam v tydnu druhou a urcite uz nebudu delat kynutou,tahle neni tak tezka jako s drozdim.Dekuji za skvely recept :-)
SalajováZdenka@seznam.cz
|9. 2. 2014 12:03
Potřebovala bych poradit s teplotou. Vánočka je sice vždycky výborná,ale velmi tuhá - aby byla uvnitř hotová, musím ji péct skoro 2 hodiny. Volím teplotu 140° C. Bojím se dát vyšší teplotu.
Už jsem zkoušela horní, spodní nebo horký vzduch, ale výsledek byl stejný.
Mám novou el. troubu, předtím jsem měla plynovou - takže se s ní učím zacházet.
Dělala jsem právě podobný recept: místo hladké mouky polohrubou, tvaroh nutno plnotučný, másla 200 g, vejce 2 (na potření žádné), lžička citr. kůry, 3 lžíce rumu, 1 sáček prdopeč, cukru 180 g (ale je pak sladší, vanilkový už nedávám), rozinek 160 g, nasekaných mandlí 60 g. Mléko nedávám. Na potření vánočky ihned po upečení - 2 lžíce rozpuštěného másla s 1/2 lžící rumu, ještě pocukrovat. Jen nevím, proč je zde uvedeno, že má kynout, když není kynutá.
V úpravě, kterou zde popisuji, je vánočka výborná. Přidávám foto. :-)