V míse rozmícháme tvaroh s máslem, cukrem, vejci, vanilkovým cukrem, omytými rozinkami, posekanými oříšky a mlékem. Nakonec přisypeme smíchanou mouku s práškem do pečiva a dobře vypracujeme na vále.
Panda Velká: ...mám téměř stejný recept na bochánky a dávám také máslo rozehřáté :) ...záleží na másle, mouce i velikosti vajec ...pokud podsypete moukou o něco víc, nic nezkazíte :)
To máslo má být rozpuštěné nebo jen změklé? Rozpustila jsem ho, ale teď mám to těsto dost řídké, tak nevím, jestli to byla chyba nebo jsem zpackala něco jiného :O
Děkuji za recept, dělala jsem s droždím (kvásek) a vánočka je moc dobrá, vláčná a vůbec ne suchá, což nemám ráda. :-)
Hana
|28. 12. 2016 16:27
Není zde droždí, proč má tedy těsto kynout. S "prdopečem" se má naopak pracovat rychle bez stání......
Hanz
|20. 12. 2016 00:16
Jak dloho a na kolik nastavit trobu?
Hanz
|20. 12. 2016 00:15
Jak dlouho a na kolik nastavit troubu?
Charlotta
|13. 12. 2016 22:42
Vánočka se povedla byla moc dobra! Mě se kynutá těsta nevedou vždycky z nich cítím kvasnice! Ale tohle je opravdu vynikající! :-) :-) :-) :-)
Lenka
|29. 11. 2016 14:32
výborná,rychlá příprava,doporučuji,luxusní :-D <3
Jitka
|22. 12. 2014 10:05
Vanocka je vyborna!Uz delam v tydnu druhou a urcite uz nebudu delat kynutou,tahle neni tak tezka jako s drozdim.Dekuji za skvely recept :-)
SalajováZdenka@seznam.cz
|9. 2. 2014 12:03
Potřebovala bych poradit s teplotou. Vánočka je sice vždycky výborná,ale velmi tuhá - aby byla uvnitř hotová, musím ji péct skoro 2 hodiny. Volím teplotu 140° C. Bojím se dát vyšší teplotu.
Už jsem zkoušela horní, spodní nebo horký vzduch, ale výsledek byl stejný.
Mám novou el. troubu, předtím jsem měla plynovou - takže se s ní učím zacházet.
Dělala jsem právě podobný recept: místo hladké mouky polohrubou, tvaroh nutno plnotučný, másla 200 g, vejce 2 (na potření žádné), lžička citr. kůry, 3 lžíce rumu, 1 sáček prdopeč, cukru 180 g (ale je pak sladší, vanilkový už nedávám), rozinek 160 g, nasekaných mandlí 60 g. Mléko nedávám. Na potření vánočky ihned po upečení - 2 lžíce rozpuštěného másla s 1/2 lžící rumu, ještě pocukrovat. Jen nevím, proč je zde uvedeno, že má kynout, když není kynutá.
V úpravě, kterou zde popisuji, je vánočka výborná. Přidávám foto. :-)