• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Tvarohová štóla
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohová štóla

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 10
doba přípravy: 85 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohová štóla
Tvarohová štóla
Tvarohová štóla
Tvarohová štóla
Tvarohová štóla
Tvarohová štóla
Tvarohová štóla
Tvarohová štóla
6fotografií
Nahrát fotku
 

Tradiční vánoční moučník plný rozinek, mandlí a nadrobno nasekaného kandovaného ovoce je díky tvarohu úžasně vláčný a krásně voní po tuzemáku a skořici.

Suroviny

6 porce
  • na 2 menší štóly
    • 500
      g polohrubá mouka + na pomoučnění
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 250
      g měkký tvaroh tučný
    • 200
      g máslo změklé
    • 2
      ks vejce
    • 180
      g moučkový cukr + na posypání
    • 3
      lžíce tuzemák
    • 1
      lžička skořice
    • 150
      g rozinky
    • 100
      g mandle sekané
    • 60
      g kandované ovoce
    • 50
      g rozpuštěné máslo na potření

Postup přípravy receptu

1
Mouku s kypřicím práškem prosejte do větší mísy, přidejte tvaroh, změklé máslo, vejce, cukr, tuzemák, skořici a vypracujte těsto. Jde to snadno, stačí vařečka. Do hotového těsta zapracujte rozinky, mandle a nadrobno nasekané kandované ovoce. Z těsta vytvarujte bochník a nechte ho v míse pod utěrkou asi 30 minut odpočinout.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak uplést vánočku ze šesti pramenů

2
Těsto vyklopte na pomoučněnou pracovní plochu a rozdělte na poloviny. Z každé části vyválejte vyšší ovál a překlopte ho podélně tak, aby vrchní část zakrývala tu spodní asi ze tří čtvrtin. Nohavice těsta přeneste na plech vyložený pečicím papírem a ještě je vytvarujte, ať nejsou příliš nízké. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 35 minut, štóla by měla na povrchu zezlátnout.
3
Ještě horkou štólu celou důkladně pomažte rozpuštěným máslem, bohatě zasypte moučkovým cukrem a nechte vychladnout. Nepodceňujte potření máslem hned po vytažení z trouby, postará se o křupavou kůrku i o to, že na štólu dobře přilne cukr.

RADA: VIDEO, jak na měkké medové perníčky

4
Náš tip: Štólu upečte klidně 3 týdny před Vánocemi, zabalte do fólie a uložte do chladu. Spolehlivě vydrží a rozležením ještě získá na vláčnosti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Štola

Štola

Nedělní štola

Nedělní štola

Brusinková štola - tvarohová

Brusinková štola - tvarohová

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sváteční pečení Štola FOOD Vánoce
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kandované ovoce Mandle Máslo Měkký tvaroh Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Rozpuštěné máslo Skořice tuzemák Vejce

Vánočka z domácí pekárny

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krakonošovy drny

Krakonošovy drny

Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky

Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky

Medové perníčky III.

Medové perníčky III.

Avokádový salát k večeři

Avokádový salát k večeři

Marcipánová hmota falešná (varna)

Marcipánová hmota falešná (varna)

Asijský králík - jednoduše a chutně

Asijský králík - jednoduše a chutně

Pohankové lívance

Pohankové lívance

Kuře v solné krustě

Kuře v solné krustě

Plněné knedlíky uzeným masem

Plněné knedlíky uzeným masem

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Vánočka z domácí pekárny

Poslední sledované recepty

23
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
20
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
19
Quiche s tuňákem a cibulí
Quiche s tuňákem a cibulí
17
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
17
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Jiří Langmajer (58) na dovolené: Zaútočil na něj žralok!

Jiří Langmajer (58) na dovolené: Zaútočil na něj žralok!

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Tvarohová srdíčka
Tvarohová srdíčka
Tvarohová šarlota s ovocem
Tvarohová šarlota s ovocem
Tvarohová štola
Tvarohová štola
Tvarohová štola s rozinkami
Tvarohová štola s rozinkami
Tvarohová vánočka
Tvarohová vánočka
Tvarohová zálivka na zeleninové saláty
Tvarohová zálivka na zeleninové saláty
  • Recepty.cz
  • Tvarohová štóla
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact