Formu po obvodu vyskládejte piškoty, doprostřed můžete dát misku, obložit ji, a pak vyndat. Pár piškotů dejte i na dno.
2
Smetanu vyšlehejte s moučkovým cukrem dotuha.
3
Plátky želatiny dejte nabobtnat do studené vody. Tvaroh smíchejte se smetanou. Mandlové mléko zahřejte a rozpusťte v něm želatinu (případně použijte želatinový ztužovač zastudena). Nechte zchladnout a vmíchejte část tvarohové hmoty. Tuto směs vmíchejte do tvarohu a nakonec vmíchejte šlehačku a vanilkový extrakt.
4
Krém nalijte do formy a uhlaďte. Dejte ztuhnout Ozdobte sezonním ovocem.
5
Lžičku dortové želatiny rozpusťte v trošce vody podle návodu na obalu. Ovoce potřete pomocí štětečku – bude krásně lesklé, třeba broskve nebudou hnědnout.