rozinky
nebo jiné sušené ovoce (může být namočené v černém čaji či rumu)
med
nasekané ořechy
opražené nasucho
skořice - mletá
čerstvé ovoce
nebo kompotované: jahody, jablka, broskve...
300
g
vařená rýže
dle návodu na obalu, cca
250
g
hrudkovitý tvaroh
dle chuti: Milkin, Olešnický, Bánovecký...
Postup přípravy receptu
1
Základem receptu je vařená rýže a rozdrobený hrudkovitý tvaroh, který v misce společně promícháme zhruba v poměru 1:1.
2
Další úprava je pouze na chuti každého. Sladíme cukrem nebo medem, dochutit můžeme i citronovou nebo pomerančovou kůrou, skořicí, vanilkou, ořechy, nasekanou čokoládou, ovocem sušeným, čerstvým i kompotovaným.
3
Podáváme jak teplé, kdy do horké rýže vmícháme tvaroh o pokojové teplotě, osladíme, ochutíme dle vlastní chuti ovocem, pokapeme máslem... nebo vychladlé, jako svačinku nebo letní oběd s kopečkem zakysané smetany, dozdobené ovocem, lístky meduňky či máty...
4
Fantazii se meze nekladou a chuť každého se respektuje. :-)