Tvaroh rozmačkáme, smícháme s mlékem a ušleháme. Přidáme prolisovaný česnek, ořechová jádra a podle chuti přisolíme. Mažeme na krajíčky chleba nebo plátky veky.
Právě jsme dojedli a super, jen jsem přidala tavený sýr, petržel, mléko jsem vynechala. Mňamka :-)
Anonym
|17. 10. 2008 11:30
Přesně takovu dělám taky akorát vynechám ořechy.
Míša
|13. 3. 2007 20:49
Pomazánka sama o sobě nic moc, ale na pečivu je moc dobrá. Třeba v kombinaci s rajčetem nebo čerstvou kapií
Anonym
|14. 7. 2005 14:31
toto je ale spravny francouzky recept, ty nase upravy jsou navic:-))
Anonym
|14. 7. 2005 14:28
Je to vynikajici pomazanka, ja misto mleka davam kysanou smetanu. Deti to miluji. Nekdy do toho nakrajim kyselou okurku, tez dobry:-))
Jana Tichá
|14. 7. 2005 13:31
Nedělala jsem ji, ale základ mi přijde dobrý. Osvěžila bych ji nadrobno nakrájeným pevným kompotovaným ovocem.
Susan
|14. 7. 2005 12:48
Zkoušela jsem a příjde mi že ten recept je trochu suchý. Když do ní přidáte koření např.: červen. paprika, bazalka, koření na pomazánky nebo čerstvou okurku, tak pomazánka získá chuť a je i barevná. Ještě bych jí na chlebě ozdobila na plátky nakrájeným rajčetem nebo ředkvičkou.