Do mixéru dám tvaroh, nastrouhaný sýr a nastrouhané máslo (lépe se to spojí), prolisovaný česnek, mléko, pažitku, sůl a pepř a mixuji, dokud se vše pěkně nespojí. Sýr strouhám na jemno, máslo stačí na hruho.
2
Pomazánku namažu na chleba nebo rohlík, pokladu plátky rajčete a ihned podávám.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anonym
|22. 8. 2007 21:28
Asi bych to jen umíchala, nevidím důvod, proč to mixovat. Zato bych klidně přidala nadrobno pokrájenou nebo nahrubo ustrouhanou téměř jakoukoliv zeleninu: rajče, paprika, cibulka, mrkev, ale i celer nebo petržel (sice v menším množství)kvůli nepřeražení chuti, ale zvlášť celer je má výrazné antioxidační účinky), pro zjemnění možná ustrouhané jablíčko, variantně třeba pomleté vlašské ořechy - a nebo zase ustrouhaný křen, nebo čerstvé bylinky - libeček, petrželová nať, šnytlik, bazalka ... No a časem můžu dojít třeba i k tomu, že ten tvaroh se zeleninou nebo bylinkama je sám o sobě tak dobrý, že to máslo je v něm dočista zbytečné.
Lenka S.
|22. 8. 2007 18:18
Dělala jsem tuto pomazánku a je moc dobrá, taková odlehčená forma česnekovky:o) Vhodná pro těhulky, doporučuji:o)))
Anna
|19. 7. 2007 12:22
Tvarohové, sýrové pomazánky jsou vděčné na toto horké období.