Mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme dohromady tak, aby cukr netvořil hrudky. Polovinu této směsi rovnoměrně nasypeme na lehce vymazaný plech. Tvaroh, cukr, vajíčka krátce ušleháme, přidáme mléko a rozinky s oříšky (pokud dáváme ovoce, toto poklademe až na nalitou náplň). Tuto náplň nalijeme plech, rovnoměrně posypeme druhou polovinou sypkého těsta. Nakonec poklademe tenkými plátky nakrájeného másla. Buchtu dáme péct do předehřáté trouby asi na 30 i více minut při 180 °C.
2
Je to výborná buchta - řez už hned po vychladnutí, ale pokud se vám podaří ho nesníst hned, je výborný i po několika dnech. Pokud Vás doma není víc, doporučuji upéct do menší formy (dortové nebo do pekáčku) z poloviční dávky, je to hodně vydatné, ale moooc dobré.