Kakaové: moučkový cukr, heru vyšleháme, přidáme kakao, prášek do pečiva, mouku a trochu vody tak, aby těsto nebylo řídké. Vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Na to rozprostřeme směs. Bílé: moučkový cukr, žloutek, olej vyšleháme, přidáme mouku s práškem do pečiva a trochu vody(těsto má být spíše husté). Nakonec zjemníme sněhem a vlijeme na směs. Pečeme na menším ohni.
Hera je v CR rostlinny tuk na peceni. Ja ziju v zahranici, kde Hera neni, muzete pouzit vzdy maslo (u nas "unsalted butter") bez soli. Prasek do peciva mame taky v krabicce, staci v tomto pripade 2 vrchovatje spicky noze. 1 tvaroh v CR je 250 g, takze Vas kyblik je presne to co potrebujete :-)
Andrejka
|5. 12. 2016 18:18
Nejhorší buchta!!! pokud někdo nechcete přijít jak o nervy tak o suroviny, tak nedělat! :-X :-X :-X
Andrejka
|5. 12. 2016 18:18
Nejhorší buchta!!! pokud někdo nechcete přijít jak o nervy tak o suroviny, tak nedělat! :-X :-X :-X
komii
|18. 11. 2016 10:18
nejlépe na 900 stupnu
Zdeňka
|17. 1. 2015 15:52
Není každý tak zkušený jak si myslíme. Jsou zde i návštěvníci, kteří nežijí v ČR a balení mají jiná v jiné gramáži a s jiným označením. U nás třeba nekupujeme "krabičku prášku". A rostlinný tuk do pečení má různá označení - jednou Hera, jednou Stella nebo Zlatá Haná a kdoví jak ještě se jmenují. V zahraničí zase třeba úplně jinak. Nedivte se proto takovým dotazům...
co je to ta Hera? to je máslo na pečení nebo sádlo? A 1/2 balíčku prášku do počeva je kolik? Spíš kolik g má pytlík, protože já kupuju celou krabičku prášku. A dva tvarohy, kolik g má mít jeden tvaroh, mám 500g kýblík. Podobnou buchtu dála moje babička ale jenom z toho tmavého těsta. konečně jsem našla recept ale některý recepty nejsou moc specifické:-D :-)
Wolf
|19. 10. 2014 16:20
Debilnejsi buchtu jsem vzivote nedelal :-X
anonym
|15. 4. 2014 14:13
tak sice vypadala uplne stejne,ale nedalo se to zrat ! letela do kose :-$
wulk
|25. 11. 2013 13:30
tak tuhle buchtu dělám už léta,recept mám ještě od své babičky,jen dávám do tvarohu ještě hrozinky:-)) :-)
máta
|18. 11. 2013 19:29
pečeme až by se dalo říct sušíme :-) 125° 1:15h a je to OK rychlejší pečení se neosvěčilo :-(
Vika
|13. 10. 2013 19:52
vyborna dneska jsem ji pekla mnam :-)
Katerina
|23. 4. 2013 12:00
Vubec nevím kdy se dava testo 2???
Tomas
|27. 1. 2013 14:08
na kolik stupnu to mam dat? 180 ? Nevite? 8-) =-O
martina
|17. 11. 2012 14:52
opravdu mi chutná :-)
terrza
|17. 11. 2012 14:50
jak se to používa :-D :-D
MaruškaB
|27. 9. 2011 20:03
Můžu se zeptat na kolik se má buchta péct a jak asi dlouho? vůbec nevím, jak má ve finále vypadat, tak bych prosila o radu , nejsem moc zkušená kuchařka díky
Lenka Dobešová
|27. 8. 2005 19:01
Jani,nebojte se tuto buchtu vyzkoušet a udělejte si hustotu takovou aby jste těsto mohla rozetřít.To je strašně dobrá buchta,tak vám přeji ať se vám to podaří !
Jana Satinská
|27. 8. 2005 17:31
Mám možná hloupý dotaz pro autora receptu - Vy tedy to tmavé těsto nevyvalujete, ale opravdu vylijete či rozetřete na plech? Uděláte si tedy za pomocí vody takovou hustou roztíratelnou směs? Znám tento recept v trošku jiné formě, kdy se opravdu tmavé těsto musí vyválet, proto se ptám. Ráda bych totiž vyzkoušela ten Váš recept, zdá se mi snadnější. Děkuji za odpověď.
Lenka Dobešová
|26. 8. 2005 19:35
Aha tak to je trošičku jiné než to dělám já.Důležité je,že nám chutná.
Jana Tichá
|26. 8. 2005 13:16
To bude Lenko tím, že v mém receptu mám přesně určené 4 lžíce vody. S vyválením a přenesením placky nemám žádné potíže, tudíž mi tahle konzistence nevadí :-)
Lenka Dobešová
|26. 8. 2005 12:55
Já pořád nechápu co chctete válet. Přece díky vody si těsto udělám tak husté jak potřebuju.
Jana Tichá
|26. 8. 2005 09:25
Tuhle buchtu dělávám leta. Do kakaového těsta dávám i 1vejce. Těsto rozválím mezi dvěma rozstřiženými mikrotenovými sáčky, pak lehce natočím na váleček a přenesu na plech. Přečnívající zbytky těsta okrájím.S tou marmeládou je to výborný nápad. Buchta bude nejen barevnější ale i pikantnější.
Jana Fáberová
|25. 8. 2005 22:20
Zkuste tvarohovou směs potřít pikantní marmeládou. Já používám rybízovou. Koláč je pak čtyřbarevný.
Lenka Chourová
|25. 8. 2005 09:01
Tak toto je vynikající moučník. U nás se po něm jen zapráší. Mám ale zkušenost, že tmavé těsto se na plech špatně přenáší. Já to dělám tak, že zpracuji těsto, na vymazaný a moukou vysypaný plech si vytvaruji na prostředek plechu obdélník. Ten roztáhnu na celý plech bílým plastovým válečkem (koupíte ho na stánku na pouti a podobných akcích kde je možno zakoupit kuchyňské pomůcky, je to vynikající váleček cca za 80,-- Kč, upozorňuji, že těsto se na něj nelepí|! Pozor ovšem na takové malé válečky, které jsou dřevěné. Nepracuje se s nimi tak dobře, protože se na něj těsto lepí. Má ho moje mamka). Kdo nemá možnost pracovat s tímto válečkem, může těsto dávat na plech tak, že ho "roztírá" lžící, kterou namáčí ve studené vodě, aby se těsto nelepilo. Vyzkoušejte - stojí to za to.Jinak ještě dodám, že náplň můžete měnit podle libosti nač máte chuť. Dobré je to i s jablky.
Lenka Dobešová
|24. 8. 2005 12:55
Paní Marie. Ano ta buchta je vysoká. Kdo má rád pořádnou dobrou buchtu ten bude jistě spokojený. Ten kdo má rád na plechu nic , radím tuto buchtu NEPÉCT !?!
marie krejzarova
|23. 8. 2005 21:31
Není ta buchta moc vysoká?Zdá se mi dost mouky na obě těsta.