To je široký pojem, pečeme na menším ohni. Která blbka to tam napsala ????
Hera je v CR rostlinny tuk na peceni. Ja ziju v zahranici, kde Hera neni, muzete pouzit vzdy maslo (u nas "unsalted butter") bez soli. Prasek do peciva mame taky v krabicce, staci v tomto pripade 2 vrchovatje spicky noze. 1 tvaroh v CR je 250 g, takze Vas kyblik je presne to co potrebujete :-)
Nejhorší buchta!!! pokud někdo nechcete přijít jak o nervy tak o suroviny, tak nedělat! :-X :-X :-X
Nejhorší buchta!!! pokud někdo nechcete přijít jak o nervy tak o suroviny, tak nedělat! :-X :-X :-X
nejlépe na 900 stupnu :'(
Není každý tak zkušený jak si myslíme. Jsou zde i návštěvníci, kteří nežijí v ČR a balení mají jiná v jiné gramáži a s jiným označením. U nás třeba nekupujeme "krabičku prášku". A rostlinný tuk do pečení má různá označení - jednou Hera, jednou Stella nebo Zlatá Haná a kdoví jak ještě se jmenují. V zahraničí zase třeba úplně jinak. Nedivte se proto takovým dotazům...
Takovy dotazy muze vyplodit jen blondyna ;-)
To jsou dotazy to mi hlava nebere. :-\
co je to ta Hera? to je máslo na pečení nebo sádlo? A 1/2 balíčku prášku do počeva je kolik? Spíš kolik g má pytlík, protože já kupuju celou krabičku prášku. A dva tvarohy, kolik g má mít jeden tvaroh, mám 500g kýblík. Podobnou buchtu dála moje babička ale jenom z toho tmavého těsta. konečně jsem našla recept ale některý recepty nejsou moc specifické:-D :-)
Debilnejsi buchtu jsem vzivote nedelal :-X
tak sice vypadala uplne stejne,ale nedalo se to zrat ! letela do kose :-$
tak tuhle buchtu dělám už léta,recept mám ještě od své babičky,jen dávám do tvarohu ještě hrozinky:-)) :-)
pečeme až by se dalo říct sušíme :-) 125° 1:15h a je to OK rychlejší pečení se neosvěčilo :-(
vyborna dneska jsem ji pekla mnam :-)
Vubec nevím kdy se dava testo 2???
na kolik stupnu to mam dat? 180 ? Nevite? 8-) =-O
opravdu mi chutná :-)
jak se to používa :-D :-D :'( :'(
Můžu se zeptat na kolik se má buchta péct a jak asi dlouho? vůbec nevím, jak má ve finále vypadat, tak bych prosila o radu , nejsem moc zkušená kuchařka :D díky
Jani,nebojte se tuto buchtu vyzkoušet a udělejte si hustotu takovou aby jste těsto mohla rozetřít.To je strašně dobrá buchta,tak vám přeji ať se vám to podaří !
Mám možná hloupý dotaz pro autora receptu - Vy tedy to tmavé těsto nevyvalujete, ale opravdu vylijete či rozetřete na plech? Uděláte si tedy za pomocí vody takovou hustou roztíratelnou směs? Znám tento recept v trošku jiné formě, kdy se opravdu tmavé těsto musí vyválet, proto se ptám. Ráda bych totiž vyzkoušela ten Váš recept, zdá se mi snadnější. Děkuji za odpověď.
Aha tak to je trošičku jiné než to dělám já.Důležité je,že nám chutná.
To bude Lenko tím, že v mém receptu mám přesně určené 4 lžíce vody. S vyválením a přenesením placky nemám žádné potíže, tudíž mi tahle konzistence nevadí :-)
Já pořád nechápu co chctete válet. Přece díky vody si těsto udělám tak husté jak potřebuju.
Tuhle buchtu dělávám leta. Do kakaového těsta dávám i 1vejce. Těsto rozválím mezi dvěma rozstřiženými mikrotenovými sáčky, pak lehce natočím na váleček a přenesu na plech. Přečnívající zbytky těsta okrájím.S tou marmeládou je to výborný nápad. Buchta bude nejen barevnější ale i pikantnější.
Zkuste tvarohovou směs potřít pikantní marmeládou. Já používám rybízovou. Koláč je pak čtyřbarevný.
Tak toto je vynikající moučník. U nás se po něm jen zapráší. Mám ale zkušenost, že tmavé těsto se na plech špatně přenáší. Já to dělám tak, že zpracuji těsto, na vymazaný a moukou vysypaný plech si vytvaruji na prostředek plechu obdélník. Ten roztáhnu na celý plech bílým plastovým válečkem (koupíte ho na stánku na pouti a podobných akcích kde je možno zakoupit kuchyňské pomůcky, je to vynikající váleček cca za 80,-- Kč, upozorňuji, že těsto se na něj nelepí|! Pozor ovšem na takové malé válečky, které jsou dřevěné. Nepracuje se s nimi tak dobře, protože se na něj těsto lepí. Má ho moje mamka). Kdo nemá možnost pracovat s tímto válečkem, může těsto dávat na plech tak, že ho "roztírá" lžící, kterou namáčí ve studené vodě, aby se těsto nelepilo. Vyzkoušejte - stojí to za to.Jinak ještě dodám, že náplň můžete měnit podle libosti nač máte chuť. Dobré je to i s jablky.
Paní Marie. Ano ta buchta je vysoká. Kdo má rád pořádnou dobrou buchtu ten bude jistě spokojený. Ten kdo má rád na plechu nic , radím tuto buchtu NEPÉCT !?!
Není ta buchta moc vysoká?Zdá se mi dost mouky na obě těsta.