• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Tvarohová buchta tříbarevná
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohová buchta tříbarevná

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 63
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohová buchta tříbarevná
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • těsto
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 200
      g moučkový cukr
    • 200
      g hera
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 4
      lžíce kakao
    • voda
  • směs
    • 2
      tvaroh
    • 2
      vejce
    • moučkový cukr
    • rozinky
  • těsto 2
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 200
      g moučkový cukr
    • 3
      žloutek
    • 3
      bílek
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 0,50
      sklenice olej
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Kakaové: moučkový cukr, heru vyšleháme, přidáme kakao, prášek do pečiva, mouku a trochu vody tak, aby těsto nebylo řídké. Vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Na to rozprostřeme směs. Bílé: moučkový cukr, žloutek, olej vyšleháme, přidáme mouku s práškem do pečiva a trochu vody(těsto má být spíše husté). Nakonec zjemníme sněhem a vlijeme na směs. Pečeme na menším ohni.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tříbarevná buchta z remosky (prošívaná deka)

Tříbarevná buchta z remosky …

Strouhaná tvarohová buchta

Strouhaná tvarohová buchta

Skvělá sypaná tvarohová buchta s ovocem

Skvělá sypaná tvarohová buchta s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olin | 22. 3. 2017 16:06

    To je široký pojem, pečeme na menším ohni. Která blbka to tam napsala ????

  • 0302bobina | 1. 1. 2017 22:28

    Hera je v CR rostlinny tuk na peceni. Ja ziju v zahranici, kde Hera neni, muzete pouzit vzdy maslo (u nas "unsalted butter") bez soli. Prasek do peciva mame taky v krabicce, staci v tomto pripade 2 vrchovatje spicky noze. 1 tvaroh v CR je 250 g, takze Vas kyblik je presne to co potrebujete :-)

  • Andrejka | 5. 12. 2016 18:18

    Nejhorší buchta!!! pokud někdo nechcete přijít jak o nervy tak o suroviny, tak nedělat! :-X :-X :-X

  • Andrejka | 5. 12. 2016 18:18

    Nejhorší buchta!!! pokud někdo nechcete přijít jak o nervy tak o suroviny, tak nedělat! :-X :-X :-X

  • komii | 18. 11. 2016 10:18

    nejlépe na 900 stupnu :'(

  • Zdeňka | 17. 1. 2015 15:52

    Není každý tak zkušený jak si myslíme. Jsou zde i návštěvníci, kteří nežijí v ČR a balení mají jiná v jiné gramáži a s jiným označením. U nás třeba nekupujeme "krabičku prášku". A rostlinný tuk do pečení má různá označení - jednou Hera, jednou Stella nebo Zlatá Haná a kdoví jak ještě se jmenují. V zahraničí zase třeba úplně jinak. Nedivte se proto takovým dotazům...

  • sarka | 4. 1. 2015 16:49

    Takovy dotazy muze vyplodit jen blondyna ;-)

  • sarka | 4. 1. 2015 16:47

    To jsou dotazy to mi hlava nebere. :-\

  • Sarka137 | 6. 12. 2014 14:48

    co je to ta Hera? to je máslo na pečení nebo sádlo? A 1/2 balíčku prášku do počeva je kolik? Spíš kolik g má pytlík, protože já kupuju celou krabičku prášku. A dva tvarohy, kolik g má mít jeden tvaroh, mám 500g kýblík. Podobnou buchtu dála moje babička ale jenom z toho tmavého těsta. konečně jsem našla recept ale některý recepty nejsou moc specifické:-D :-)

  • Wolf | 19. 10. 2014 16:20

    Debilnejsi buchtu jsem vzivote nedelal :-X

  • anonym | 15. 4. 2014 14:13

    tak sice vypadala uplne stejne,ale nedalo se to zrat ! letela do kose :-$

  • wulk | 25. 11. 2013 13:30

    tak tuhle buchtu dělám už léta,recept mám ještě od své babičky,jen dávám do tvarohu ještě hrozinky:-)) :-)

  • máta | 18. 11. 2013 19:29

    pečeme až by se dalo říct sušíme :-) 125° 1:15h a je to OK rychlejší pečení se neosvěčilo :-(

  • Vika | 13. 10. 2013 19:52

    vyborna dneska jsem ji pekla mnam :-)

  • Katerina | 23. 4. 2013 12:00

    Vubec nevím kdy se dava testo 2???

  • Tomas | 27. 1. 2013 14:08

    na kolik stupnu to mam dat? 180 ? Nevite? 8-) =-O

  • martina | 17. 11. 2012 14:52

    opravdu mi chutná :-)

  • terrza | 17. 11. 2012 14:50

    jak se to používa :-D :-D :'( :'(

  • MaruškaB | 27. 9. 2011 20:03

    Můžu se zeptat na kolik se má buchta péct a jak asi dlouho? vůbec nevím, jak má ve finále vypadat, tak bych prosila o radu , nejsem moc zkušená kuchařka :D díky

  • Lenka Dobešová | 27. 8. 2005 19:01

    Jani,nebojte se tuto buchtu vyzkoušet a udělejte si hustotu takovou aby jste těsto mohla rozetřít.To je strašně dobrá buchta,tak vám přeji ať se vám to podaří !

  • Jana Satinská | 27. 8. 2005 17:31

    Mám možná hloupý dotaz pro autora receptu - Vy tedy to tmavé těsto nevyvalujete, ale opravdu vylijete či rozetřete na plech? Uděláte si tedy za pomocí vody takovou hustou roztíratelnou směs? Znám tento recept v trošku jiné formě, kdy se opravdu tmavé těsto musí vyválet, proto se ptám. Ráda bych totiž vyzkoušela ten Váš recept, zdá se mi snadnější. Děkuji za odpověď.

  • Lenka Dobešová | 26. 8. 2005 19:35

    Aha tak to je trošičku jiné než to dělám já.Důležité je,že nám chutná.

  • Jana Tichá | 26. 8. 2005 13:16

    To bude Lenko tím, že v mém receptu mám přesně určené 4 lžíce vody. S vyválením a přenesením placky nemám žádné potíže, tudíž mi tahle konzistence nevadí :-)

  • Lenka Dobešová | 26. 8. 2005 12:55

    Já pořád nechápu co chctete válet. Přece díky vody si těsto udělám tak husté jak potřebuju.

  • Jana Tichá | 26. 8. 2005 09:25

    Tuhle buchtu dělávám leta. Do kakaového těsta dávám i 1vejce. Těsto rozválím mezi dvěma rozstřiženými mikrotenovými sáčky, pak lehce natočím na váleček a přenesu na plech. Přečnívající zbytky těsta okrájím.S tou marmeládou je to výborný nápad. Buchta bude nejen barevnější ale i pikantnější.

  • Jana Fáberová | 25. 8. 2005 22:20

    Zkuste tvarohovou směs potřít pikantní marmeládou. Já používám rybízovou. Koláč je pak čtyřbarevný.

  • Lenka Chourová | 25. 8. 2005 09:01

    Tak toto je vynikající moučník. U nás se po něm jen zapráší. Mám ale zkušenost, že tmavé těsto se na plech špatně přenáší. Já to dělám tak, že zpracuji těsto, na vymazaný a moukou vysypaný plech si vytvaruji na prostředek plechu obdélník. Ten roztáhnu na celý plech bílým plastovým válečkem (koupíte ho na stánku na pouti a podobných akcích kde je možno zakoupit kuchyňské pomůcky, je to vynikající váleček cca za 80,-- Kč, upozorňuji, že těsto se na něj nelepí|! Pozor ovšem na takové malé válečky, které jsou dřevěné. Nepracuje se s nimi tak dobře, protože se na něj těsto lepí. Má ho moje mamka). Kdo nemá možnost pracovat s tímto válečkem, může těsto dávat na plech tak, že ho "roztírá" lžící, kterou namáčí ve studené vodě, aby se těsto nelepilo. Vyzkoušejte - stojí to za to.Jinak ještě dodám, že náplň můžete měnit podle libosti nač máte chuť. Dobré je to i s jablky.

  • Lenka Dobešová | 24. 8. 2005 12:55

    Paní Marie. Ano ta buchta je vysoká. Kdo má rád pořádnou dobrou buchtu ten bude jistě spokojený. Ten kdo má rád na plechu nic , radím tuto buchtu NEPÉCT !?!

  • marie krejzarova | 23. 8. 2005 21:31

    Není ta buchta moc vysoká?Zdá se mi dost mouky na obě těsta.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Svačina Svatba Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Hera Kakao Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Tvaroh Vejce Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Biftek z mletého masa

Biftek z mletého masa

Slaný koláč s rajčaty a mozzarellou

Slaný koláč s rajčaty a mozzarellou

Dort pro chlapy

Dort pro chlapy

Vepřové řízky po moravsku

Vepřové řízky po moravsku

Pikantní masová směs na topinky - PÁLIVKA

Pikantní masová směs na topinky -…

Rýžovo-jablečný nákyp

Rýžovo-jablečný nákyp

Malinová lahůdka

Malinová lahůdka

Lehké bylinkové máslo

Lehké bylinkové máslo

Dýňová polévka s česnekem a krutony

Dýňová polévka s česnekem a krutony

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

74
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
39
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem
25
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
24
Křupaví netopýři
Křupaví netopýři
22
Chřestová polévka s pestem
Chřestová polévka s…

Zajímavé články

Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na dnešní Den matek?
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na…
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
AHA.cz Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Zmatený princ Harry: Zvonil u cizích dveří!

Zmatený princ Harry: Zvonil u cizích dveří!

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Další doporučené recepty:

Tvarohová buchta s čokoládou a kandovaným ovocem
Tvarohová buchta s čokoládou a…
Tvarohová buchta s margotkou
Tvarohová buchta s margotkou
Tvarohová buchta se sušeným ovocem
Tvarohová buchta se sušeným ovocem
Tvarohová deka
Tvarohová deka
Tvarohová pomazánka
Tvarohová pomazánka
Tvarohová pomazánka (nízkotučná)
Tvarohová pomazánka (nízkotučná)
  • Recepty.cz
  • Tvarohová buchta tříbarevná
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact