• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Tvarohová bábovky s kousky čokolády
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohová bábovky s kousky čokolády

autor: Rommi
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohová bábovky s kousky čokolády
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 350
      g moučkový cukr
    • 2
      ks měkký tvaroh
    • 5
      ks vejce
    • 1
      ks hera
    • 1
      ks čokoláda
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Utřeme cukr se žloutky, přisypeme mouku, přidáme heru a uhněteme těsto. Přidáme tvarohy, citr. šťávu. Poté vmícháme na kousky nakrájenou (nalámanou) čokoládu a nakonec sníh z bílků. Pečeme na 180 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Muffiny z banánů s kousky čokolády

Muffiny z banánů s kousky čokolády

Muffiny s kousky čokolády

Muffiny s kousky čokolády

Sušenky s kousky čokolády

Sušenky s kousky čokolády

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • šárka | 13. 4. 2011 19:41

    do zlatova, nebo se píchne špejlí a když na ní zůstane těsto ještě neni..každému peče trouba jinak...je to jako se všemi recepty..někdo má rád zlatou někdo připečenější...jasné..ne?

  • jana | 13. 4. 2011 19:39

    Udělala jsem dle receptu (krom cukru) a přidala jsem na kostičky nakrájený banán a je to neodolatelné <:-)

  • Petra | 26. 1. 2011 12:05

    Také bych to ráda věděla, jestli do ní mám normálně píchnout špejlí nebo to poznat prostě podle povrchu? :-\

  • Michelle | 11. 1. 2011 20:44

    Můžu se prosím zeptat, jak dlouho asi tak mám bábovku péct? Děkuji

  • Lenka Tatarková | 16. 9. 2010 17:26

    Výborná bábovka, skvělá chuť, je krásně vláčná, lepší už jsem dlouho neměla.

  • Romana Vávrová | 5. 1. 2009 19:02

    Já si to představit dokážu, protože to tak dělám vždy....

  • Jana Řezníčková | 5. 1. 2009 09:55

    I přes ujištění těch, co tento recept vyzkoušeli, že postup je naprosto správný a že to tak, jak je to napsané jde, nebudu pokoušet osud a udělám tvarohovou bábovku tak, jak jsem zvyklá, tzn. mouku dám až nakonec - postupně ji opatrně zamíchám střídavě se sněhem do hotového krémového základu. Omlouvám se, ale nedovedu si dost dobře představit to množství mouky "zašlehávat" do žloutků s cukrem a teprve potom přidávat heru....

  • Romana Vávrová | 4. 1. 2009 16:36

    Prosím redakci o opravu slova "bábovky" na "bábovka" v názvu.

  • Romana Vávrová | 5. 12. 2008 14:31

    Jak jsem zjistila, ten postup, který jsem zde uvedla je opravdu správný.

  • Kateřina Sojková | 1. 12. 2008 21:09

    Vynikající. O víkendu jsem jí vyzkoušela a všem moc chutnala. Máme rádi spíše "mokré bábovky" než ty dusivé...Dala sem tam velkou hořkou čokoládu a jen se rozplývala na jazyku. Dávám za 1.

  • Di - | 29. 11. 2008 18:36

    Já jsem sice Vaši bábovku nepekla, Romano, ale už jsem zkusila tu, která je na nových receptech hned vedle té Vaší - je hodně podobná, jen místo kousků čokolády se dává kakao a dělá se mramorové těsto. Popis je takový, jaký uvádíte Vy: v podstatě se udělá sladký sníh, z něj piškotové těsto a teprve potom se přidává změklé máslo a tvaroh s moukou. Já byla s tímto postupem i výsledkem moc spokojená (strávníci také). Víte, recept na tvarohovou bábovku mám již léta, ale při postupu jako u třeného těsta mi výsledek připadal takový nijaký: bábovka byla taková divně mastná a nic moc, takže jsem jí přestala dělat. Při tomto postupu ji ovšem vracím do repertoáru.

  • Romana Vávrová | 29. 11. 2008 17:47

    Omlouvám se, jsem začínající kuchař a ten postup jsem asi nenapsala dobře. Tento recept mám od jednoho profikuchaře, který v ČR vaří pro zahraniční celebrity a ten postup mi nadiktoval narychlo, tak jsem ho možná zapsala špatně. Každopádně, já ingredience přidávám v takovém pořadí jaký jsem zde uvedla a vždy se povede.

  • František Koudelka | 25. 11. 2008 19:53

    Já osobně šlehám najednou cukr, změklý tuk a žloutky, potom přidávám postupně mouku a případné další ingredience.

  • martina maškova | 25. 11. 2008 12:50

    Tento postup je docela neštastný,upekla jsem babovku podle sebe a povedla se a je moc dobrá a toho cukru trochu míň

  • František Pazdera | 24. 11. 2008 20:58

    o víkendu vyzkoušeno, docela chutné, jen je bábovka příliš sladká, následovníci uberte cukr.

  • Jana Řezníčková | 24. 11. 2008 15:56

    Ptám se možná hloupě, ale jak to vypadá, když se utře cukr se žloutky a hned se přisype mouka? Ta se dává přece až skoro nakonec střídavě se sněhem. Nejčastější postup je našlehat tuk s cukrem a postupně zašlehávat žloutky, potom tento "krém" smíchat s moukou a sněhem a kousky čokolády - jak je v receptu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Oběd Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Čokoláda Hera Měkký tvaroh Moučkový cukr Polohrubá mouka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelníky

Zelníky

Kokosky s marmeládou

Kokosky s marmeládou

Trubičky

Trubičky

Steak Diane

Steak Diane

Nakládané maso

Nakládané maso

Nivová pomazánka s mozzarelou

Nivová pomazánka s mozzarelou

Mrkvové lívanečky

Mrkvové lívanečky

Vegetariánská rýže

Vegetariánská rýže

Houskové knedlíky bez kynutí - výborné a jednoduché

Houskové knedlíky bez kynutí -…

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

Poslední sledované recepty

136
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
119
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
98
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
73
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
57
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle? Použijte trik s octem
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle…
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
AHA.cz Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Pavel Vítek a Janis Sidovský: »Rozvod« a hned tajná svatba!

Pavel Vítek a Janis Sidovský: »Rozvod« a hned tajná svatba!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

  • Recepty.cz
  • Tvarohová bábovky s kousky čokolády
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact