• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Tvarohová bábovky s kousky čokolády
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohová bábovky s kousky čokolády

autor: Rommi
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohová bábovky s kousky čokolády
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 350
      g moučkový cukr
    • 2
      ks měkký tvaroh
    • 5
      ks vejce
    • 1
      ks hera
    • 1
      ks čokoláda
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Utřeme cukr se žloutky, přisypeme mouku, přidáme heru a uhněteme těsto. Přidáme tvarohy, citr. šťávu. Poté vmícháme na kousky nakrájenou (nalámanou) čokoládu a nakonec sníh z bílků. Pečeme na 180 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Muffiny z banánů s kousky čokolády

Muffiny z banánů s kousky čokolády

Muffiny s kousky čokolády

Muffiny s kousky čokolády

Sušenky s kousky čokolády

Sušenky s kousky čokolády

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • šárka | 13. 4. 2011 19:41

    do zlatova, nebo se píchne špejlí a když na ní zůstane těsto ještě neni..každému peče trouba jinak...je to jako se všemi recepty..někdo má rád zlatou někdo připečenější...jasné..ne?

  • jana | 13. 4. 2011 19:39

    Udělala jsem dle receptu (krom cukru) a přidala jsem na kostičky nakrájený banán a je to neodolatelné <:-)

  • Petra | 26. 1. 2011 12:05

    Také bych to ráda věděla, jestli do ní mám normálně píchnout špejlí nebo to poznat prostě podle povrchu? :-\

  • Michelle | 11. 1. 2011 20:44

    Můžu se prosím zeptat, jak dlouho asi tak mám bábovku péct? Děkuji

  • Lenka Tatarková | 16. 9. 2010 17:26

    Výborná bábovka, skvělá chuť, je krásně vláčná, lepší už jsem dlouho neměla.

  • Romana Vávrová | 5. 1. 2009 19:02

    Já si to představit dokážu, protože to tak dělám vždy....

  • Jana Řezníčková | 5. 1. 2009 09:55

    I přes ujištění těch, co tento recept vyzkoušeli, že postup je naprosto správný a že to tak, jak je to napsané jde, nebudu pokoušet osud a udělám tvarohovou bábovku tak, jak jsem zvyklá, tzn. mouku dám až nakonec - postupně ji opatrně zamíchám střídavě se sněhem do hotového krémového základu. Omlouvám se, ale nedovedu si dost dobře představit to množství mouky "zašlehávat" do žloutků s cukrem a teprve potom přidávat heru....

  • Romana Vávrová | 4. 1. 2009 16:36

    Prosím redakci o opravu slova "bábovky" na "bábovka" v názvu.

  • Romana Vávrová | 5. 12. 2008 14:31

    Jak jsem zjistila, ten postup, který jsem zde uvedla je opravdu správný.

  • Kateřina Sojková | 1. 12. 2008 21:09

    Vynikající. O víkendu jsem jí vyzkoušela a všem moc chutnala. Máme rádi spíše "mokré bábovky" než ty dusivé...Dala sem tam velkou hořkou čokoládu a jen se rozplývala na jazyku. Dávám za 1.

  • Di - | 29. 11. 2008 18:36

    Já jsem sice Vaši bábovku nepekla, Romano, ale už jsem zkusila tu, která je na nových receptech hned vedle té Vaší - je hodně podobná, jen místo kousků čokolády se dává kakao a dělá se mramorové těsto. Popis je takový, jaký uvádíte Vy: v podstatě se udělá sladký sníh, z něj piškotové těsto a teprve potom se přidává změklé máslo a tvaroh s moukou. Já byla s tímto postupem i výsledkem moc spokojená (strávníci také). Víte, recept na tvarohovou bábovku mám již léta, ale při postupu jako u třeného těsta mi výsledek připadal takový nijaký: bábovka byla taková divně mastná a nic moc, takže jsem jí přestala dělat. Při tomto postupu ji ovšem vracím do repertoáru.

  • Romana Vávrová | 29. 11. 2008 17:47

    Omlouvám se, jsem začínající kuchař a ten postup jsem asi nenapsala dobře. Tento recept mám od jednoho profikuchaře, který v ČR vaří pro zahraniční celebrity a ten postup mi nadiktoval narychlo, tak jsem ho možná zapsala špatně. Každopádně, já ingredience přidávám v takovém pořadí jaký jsem zde uvedla a vždy se povede.

  • František Koudelka | 25. 11. 2008 19:53

    Já osobně šlehám najednou cukr, změklý tuk a žloutky, potom přidávám postupně mouku a případné další ingredience.

  • martina maškova | 25. 11. 2008 12:50

    Tento postup je docela neštastný,upekla jsem babovku podle sebe a povedla se a je moc dobrá a toho cukru trochu míň

  • František Pazdera | 24. 11. 2008 20:58

    o víkendu vyzkoušeno, docela chutné, jen je bábovka příliš sladká, následovníci uberte cukr.

  • Jana Řezníčková | 24. 11. 2008 15:56

    Ptám se možná hloupě, ale jak to vypadá, když se utře cukr se žloutky a hned se přisype mouka? Ta se dává přece až skoro nakonec střídavě se sněhem. Nejčastější postup je našlehat tuk s cukrem a postupně zašlehávat žloutky, potom tento "krém" smíchat s moukou a sněhem a kousky čokolády - jak je v receptu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Oběd Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Čokoláda Hera Měkký tvaroh Moučkový cukr Polohrubá mouka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šafránová rýže

Šafránová rýže

Višňový šlehačkový dort

Višňový šlehačkový dort

Kuřecí játra na olivách a víně

Kuřecí játra na olivách a víně

Kuřecí čína s ananasem

Kuřecí čína s ananasem

Banánové řezy

Banánové řezy

Kuřecí plátky na žampiónech a cibuli

Kuřecí plátky na žampiónech a cibuli

Hovězí na houbách s kořenovou zeleninou

Hovězí na houbách s kořenovou…

Salát z rukoly s lososem

Salát z rukoly s lososem

Arašídové máslo

Arašídové máslo

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

101
Dýňová tortila
Dýňová tortila
50
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…
49
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
46
Máslové řízky
Máslové řízky
31
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
Tortilla 5x jinak: S masovými kuličkami, pečenou zeleninou nebo v mexickém stylu
Tortilla 5x jinak: S masovými kuličkami, pečenou…
Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa, pstruha, makrelu nebo tuňáka?
Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa,…
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč, rybízový koláč s tvarohem a luxusní roláda s třešněmi
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč,…
AHA.cz Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Když podprsenka překáží: Tejpovací pásky na prsa jsou řešením nejen nevzhledných ramínek!

Když podprsenka překáží: Tejpovací pásky na prsa jsou řešením nejen nevzhledných ramínek!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Krampolova ohnivá zrzka Bláhová: Byly to dva roky pekla!

Krampolova ohnivá zrzka Bláhová: Byly to dva roky pekla!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Nejšikovnější znamení zvěrokruhu: Kdo má ruce ze zlata? A kdo naopak nevymění ani žárovku?

Nejšikovnější znamení zvěrokruhu: Kdo má ruce ze zlata? A kdo naopak nevymění ani žárovku?

  • Recepty.cz
  • Tvarohová bábovky s kousky čokolády
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact