• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tvarohová bábovky s kousky čokolády
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohová bábovky s kousky čokolády

autor: Rommi
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohová bábovky s kousky čokolády
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 350
      g moučkový cukr
    • 2
      ks měkký tvaroh
    • 5
      ks vejce
    • 1
      ks hera
    • 1
      ks čokoláda
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Utřeme cukr se žloutky, přisypeme mouku, přidáme heru a uhněteme těsto. Přidáme tvarohy, citr. šťávu. Poté vmícháme na kousky nakrájenou (nalámanou) čokoládu a nakonec sníh z bílků. Pečeme na 180 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Muffiny z banánů s kousky čokolády

Muffiny z banánů s kousky čokolády

Muffiny s kousky čokolády

Muffiny s kousky čokolády

Sušenky s kousky čokolády

Sušenky s kousky čokolády

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • šárka | 13. 4. 2011 19:41

    do zlatova, nebo se píchne špejlí a když na ní zůstane těsto ještě neni..každému peče trouba jinak...je to jako se všemi recepty..někdo má rád zlatou někdo připečenější...jasné..ne?

  • jana | 13. 4. 2011 19:39

    Udělala jsem dle receptu (krom cukru) a přidala jsem na kostičky nakrájený banán a je to neodolatelné <:-)

  • Petra | 26. 1. 2011 12:05

    Také bych to ráda věděla, jestli do ní mám normálně píchnout špejlí nebo to poznat prostě podle povrchu? :-\

  • Michelle | 11. 1. 2011 20:44

    Můžu se prosím zeptat, jak dlouho asi tak mám bábovku péct? Děkuji

  • Lenka Tatarková | 16. 9. 2010 17:26

    Výborná bábovka, skvělá chuť, je krásně vláčná, lepší už jsem dlouho neměla.

  • Romana Vávrová | 5. 1. 2009 19:02

    Já si to představit dokážu, protože to tak dělám vždy....

  • Jana Řezníčková | 5. 1. 2009 09:55

    I přes ujištění těch, co tento recept vyzkoušeli, že postup je naprosto správný a že to tak, jak je to napsané jde, nebudu pokoušet osud a udělám tvarohovou bábovku tak, jak jsem zvyklá, tzn. mouku dám až nakonec - postupně ji opatrně zamíchám střídavě se sněhem do hotového krémového základu. Omlouvám se, ale nedovedu si dost dobře představit to množství mouky "zašlehávat" do žloutků s cukrem a teprve potom přidávat heru....

  • Romana Vávrová | 4. 1. 2009 16:36

    Prosím redakci o opravu slova "bábovky" na "bábovka" v názvu.

  • Romana Vávrová | 5. 12. 2008 14:31

    Jak jsem zjistila, ten postup, který jsem zde uvedla je opravdu správný.

  • Kateřina Sojková | 1. 12. 2008 21:09

    Vynikající. O víkendu jsem jí vyzkoušela a všem moc chutnala. Máme rádi spíše "mokré bábovky" než ty dusivé...Dala sem tam velkou hořkou čokoládu a jen se rozplývala na jazyku. Dávám za 1.

  • Di - | 29. 11. 2008 18:36

    Já jsem sice Vaši bábovku nepekla, Romano, ale už jsem zkusila tu, která je na nových receptech hned vedle té Vaší - je hodně podobná, jen místo kousků čokolády se dává kakao a dělá se mramorové těsto. Popis je takový, jaký uvádíte Vy: v podstatě se udělá sladký sníh, z něj piškotové těsto a teprve potom se přidává změklé máslo a tvaroh s moukou. Já byla s tímto postupem i výsledkem moc spokojená (strávníci také). Víte, recept na tvarohovou bábovku mám již léta, ale při postupu jako u třeného těsta mi výsledek připadal takový nijaký: bábovka byla taková divně mastná a nic moc, takže jsem jí přestala dělat. Při tomto postupu ji ovšem vracím do repertoáru.

  • Romana Vávrová | 29. 11. 2008 17:47

    Omlouvám se, jsem začínající kuchař a ten postup jsem asi nenapsala dobře. Tento recept mám od jednoho profikuchaře, který v ČR vaří pro zahraniční celebrity a ten postup mi nadiktoval narychlo, tak jsem ho možná zapsala špatně. Každopádně, já ingredience přidávám v takovém pořadí jaký jsem zde uvedla a vždy se povede.

  • František Koudelka | 25. 11. 2008 19:53

    Já osobně šlehám najednou cukr, změklý tuk a žloutky, potom přidávám postupně mouku a případné další ingredience.

  • martina maškova | 25. 11. 2008 12:50

    Tento postup je docela neštastný,upekla jsem babovku podle sebe a povedla se a je moc dobrá a toho cukru trochu míň

  • František Pazdera | 24. 11. 2008 20:58

    o víkendu vyzkoušeno, docela chutné, jen je bábovka příliš sladká, následovníci uberte cukr.

  • Jana Řezníčková | 24. 11. 2008 15:56

    Ptám se možná hloupě, ale jak to vypadá, když se utře cukr se žloutky a hned se přisype mouka? Ta se dává přece až skoro nakonec střídavě se sněhem. Nejčastější postup je našlehat tuk s cukrem a postupně zašlehávat žloutky, potom tento "krém" smíchat s moukou a sněhem a kousky čokolády - jak je v receptu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Oběd Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Čokoláda Hera Měkký tvaroh Moučkový cukr Polohrubá mouka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nevařená rybízová šťáva

Nevařená rybízová šťáva

Arabské lodičky pide s různými náplněmi

Arabské lodičky pide s různými…

Játrová paštika IV.

Játrová paštika IV.

Vločky k snídani

Vločky k snídani

Mandarinková mňamka

Mandarinková mňamka

Vepřové kotlety se špekáčkem

Vepřové kotlety se špekáčkem

Banánové placičky

Banánové placičky

Holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Holubce v bešamelu - plněné zelné…

Jednoduchá lososová pomazánka

Jednoduchá lososová pomazánka

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
20
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
18
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
17
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Jitka Boho (33): Rozchod s otcem syna!

Jitka Boho (33): Rozchod s otcem syna!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

  • Recepty.cz
  • Tvarohová bábovky s kousky čokolády
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact