g
kandovaná pomerančová kůra
nebo citronová, drobně nasekaná
1
lžíce
pomerančová kůra
, čerstvě nastrouhaná
Postup přípravy receptu
1
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny. Přidáme tvaroh, hrubě nastrouhané velké jablko, rozpuštěný vlažný tuk, pomerančovou nebo citronovou, čerstvě nastrouhanou kůru a nasekanou pomerančovou nebo citronovou kandovanou kůru. Vše dobře promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.
2
Těsto nalijeme do připravené vymazané a vysypané bábovkové formy. Dáme péct na 170 stupňů na cca 50-60 minut dorůžova, vyzkoušíme špejlí.
3
Po vychladnutí a před podáváním můžeme pocukrovat nebo pocákat citronovou či pomerančovou polevou.
4
Kandovanou pomerančovou i citronovou kůru si dělám vlastní (recept zde je), máme ji rádi i samotnou nebo máčenou v čokoládě.